Tribunalul București a confirmat planul de reorganizare. FC Rapid a depus dosarul de licențiere

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Mar. 2014, 13:43 Actualizat: 01 Apr. 2014, 11:33 Diverse
Tribunalul București a confirmat planul de reorganizare.  FC Rapid a depus dosarul de licențiere

UPDATE 13.00 După ce planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat de Tribunalul București, iată că gruparea giuleșteană și-a depus dosarul la FRF în vederea obținerii licenței pentru ediția 2014/2015 a Ligii I.


UPDATE 12.00 Jucătorii au fost de acord să semneze hârtii prin care au acceptat amânarea plăților, pentru a ajuta clubul să poată lua licența pentru sezonul viitor de Liga I.


Tribunalul București a confirmat planul de reorganizare al FC Rapid, în cadrul dosarului de insolvență, astfel că gruparea giuleșteană își poate depune dosarul la FRF în vederea obținerii licenței pentru ediția 2014/2015 a Ligii I.

„În baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolvenței, confirmă planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid – în insolvență. Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie”, se arată în soluția dată de completul de judecată de la Tribunalul București.

Părțile din acest dosar pot face recurs în termen de șapte zile de la comunicare. Unul dintre avocații jucătorilor Dănuț Coman, Ovidiu Burcă și Ionuț Stancu a declarat că va face recurs la decizia Tribunalului București.

După decizia Tribunalului București, FC Rapid va putea depune în cursul zilei de astăzi, data limită, documentația necesară pentru a obține licența pentru ediția 2014/2015 a Ligii I. În situația în care instanța ar fi respins planul de reorganizare, FC Rapid ar fi intrat în procedură de faliment și ar fi fost retrogradată în Liga a IV-a.

Vineri, completul de judecată a rămas în pronunțare pentru cel târziu luni în ceea ce privește confirmarea planului de reorganizare, ținând cont în special de faptul că astăzi este data limită până la care FC Rapid trebuie să aibă planul de reorganizare confirmat, în cadrul procesului de licențiere pentru sezonul 2014/2015 din Liga I.

La termenul de vineri, avocații jucătorilor Dănuț Coman, Ovidiu Burcă, Ionuț Stancu, Paul Codrea, Marius Bilașco și Călin Albuț au solicitat instanței respingerea planului de reorganizare și intrarea clubului Rapid în procedura de faliment.

Aceștia au adus în fața instanței mai multe motive printre acestea numărându-se și argumentul conform căruia planul de reorganizare se bazează pe estimări de încasare a unor venituri care nu sunt realizabile. Unul dintre avocați a susținut inclusiv faptul că o parte dintre semnăturile foștilor jucători care și-au dat acordul pentru planul de reorganizare în cadrul Adunării Generale a creditorilor sunt false. Acesta a dat exemplu un articol din presă conform căruia fostul fundaș Glauber Berti a făcut o plângere penală în acest sens.

De partea cealaltă, în susținerea planului de reorganizare care se întinde pe o durată de trei ani, administratorul judiciar Cristina Andronache a precizat în fața instanței că toate acțiunile care îl alcătuiesc sunt fezabile. De asemenea, aceasta a depus la dosar un document conform căruia după confirmarea planului există posibilitatea unor investiții majore în clubul Rapid pentru continuarea activității la un nivel înalt.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori, dar care au fost respinse de completul de judecată în data de 3 martie.

Vine Iancu în Giulești?

Odată cu decizia luată astăzi, fostul finanțator al lui Poli Timișoara, Marian Iancu, are cale liberă să investească la Rapid. Omul de afaceri a declarat pentru ProSport că este tentat să revină în fotbalul românesc, odată cu schimbarea conducerilor LPF și FRF.

„Dacă voi găsi stabilitate juridică voi pune umărul serios la salvarea Rapidului. Voi avea o discuție cu actualii acționari să văd dacă voi fi acceptat, iar eu am spus că vreau să revin în fotbal la Timișoara sau Rapid. Acum mă uit atent la ceea ce se întâmplă la Rapid, iar dacă totul va fi în ordine voi investi, dar nu ca acționar majoritar. Am avut o discuție cu dl. Zamfir, îmi place cum gândește, iar zilele viitoare îl voi contacta pentru a stabili viitorul clubului”, spunea Marian Iancu, sâmbătă, 29 martie, pentru ProSport.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Mar. 2014, 13:43 Actualizat: 01 Apr. 2014, 11:33 Diverse
Pe aceeași temă