Tot o amânare în recursul FCSB privind palmaresul Stelei! Reacția lui Florin Talpan după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție” | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 16 Mar. 2023, 17:16 Diverse
Tot o amânare în recursul FCSB privind palmaresul Stelei! Reacția lui Florin Talpan după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție” | EXCLUSIV

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, a reacționat, în exclusivitate pentru ProSport, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis joi, 16 martie 2023, să amâne încă o dată să acorde un verdict în procesul dintre Steaua și FCSB în privința palmaresului clubului din Ghencea.

Florin Talpan, după ce ÎCCJ a amânat încă o dată verdictul în procesul palmaresului Stelei

ÎCCJ a amânat din nou, pentru data de 28 martie 2023, pronunțarea în recursului privind palmaresul echipei de fotbal Steaua București. Termenul anterior, al doilea, a avut loc tot în această lună, în data de 2 martie.

La scurt timp, contactat de ProSport, Florin Talpan s-a arătat în continuare optimist cu privire la faptul că, în cele din urmă, va avea câștig de cauză în procesul cu FCSB. Juristul susține că motivele invocate de reprezentanții celor de la FCSB în formularea recursului nu sunt destul de solide pentru ca instanța supremă să le dea câștig de cauză acestora.

”Vă dați seama că tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga.

Spun acest lucru, deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani. Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare care să se încadreze în cele expres prevăzute în dispozițiile art 488 cod proc. civ. Din contră, adversarii mei invocă motive deja cercetate de instanță la fond și apel care nu mai pot fi rejudecate în recurs.

Am făcut tot ce este omenește posibil, legal, să câștig acest dosar. Prin toate probele depuse și apărări formulate în decursul celor cinci ani de când a început judecarea cauzei, am demonstrat că palmaresul ne aparține”, a spus Florin Talpan, pentru ProSport.

Procesul Steaua – FCSB durează de mai bine de 8 ani

Bătălia juridică dintre Steaua și FCSB durează deja de mai bine de 8 ani. În 2019, Steaua a primit câștig de cauză în privința istoriei clubului Armatei până în anul 2003, an în care a intrat în scenă Gigi Becali, însă, în urma primului recurs formulat de FCSB, perioada 1998-2003 a fost exclusă din palmaresul ”militarilor” și a rămas ”în aer”.

Clubul din SuperLigă a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde speța se va judeca pe procedură, nu pe fond, astfel că se va urmări dacă, inițial, legea a fost aplicată corect sau eronat.

La penultimul termen, în luna noiembrie 2022, care a durat în jur de 5 minute, atât cei de la FCSB, cât și cei de la Steaua, au depus noi înscrisuri la dosar pentru a-și susține cauza. La momentul respectiv, Virgil Boglea, avocatul Asociației ”Salvați Steaua”, a spus că a depus mai multe înscrisuri prin care MApN o recunoștea pe FCSB drept continuatoarea clubului istoric Steaua București.

La termenul din 2 martie, cei trei avocați care au reprezentat FCSB și Asociatia ”Salvați Steaua” au prezentat motivele pentru care trebuie rejudecat cazul și anume: să se stabilească semnificația cuvântului palmares. Au cerut și ca FRF să prezinte istoria clubului Steaua, când s-a înființat și ce personalități juridice a avut. Dan Idita și Virgil Boglea au invocat coeficientul pe care UEFA îl arogă celor de la FCSB. A fost oferit exemplul din 1998, când AFC Steaua a preluat secția de fotbal și a jucat în cupele europene pe coeficientul din cei cinci ani anteriori. Când a primit cuvântul, Florin Talpan a susținut că între cele două cluburi nu este nicio legătură. ”Ce e clar e că scopul recursului nu e rejudecarea cauzei. E vorba de a verifica dacă există motive de legalitate a recuratei.” ÎCCJ a decis atunci să amâne verdictul pentru data de 16 martie.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ce-se-va-intampla-daca-gigi-becali-si-fcsb-pierd-palmaresul-in-razboiul-cu-florin-talpan-si-csa-steaua-liderul-peluzei-nord-gheorghe-mustata-pregateste-terenul-daca-se-apasa-butonul-rama-19614433

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-matei-inceput-spectaculos-in-tricoul-stelei-la-doar-16-ani-la-debut-a-pasat-decisiv-in-al-doilea-meci-a-marcat-cu-o-seara-inainte-de-joc-am-visat-ca-voi-inscrie-interviu-19263324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-va-influenta-ierarhia-din-play-off-ul-de-liga-2-19263271

Alin GRIGORE 16 Mar. 2023, 17:16 Diverse
Pe aceeași temă