Țicleanu: „Sper să terminăm cu circul”

Marius ANGHEL 21 Jan. 2014, 17:06 Diverse
Țicleanu:**

Fostul mare fotbalist al Universității Craiova, Aurică Țicleanu, a împlinit ieri 55 de ani și una dintre dorințele sale a fost legată de fotbal. „Să fie liniște în Bănie”, a spus mijlocașul Craiovei Maxima, sătul de certurile dintre cele două reprezentante ale Craiovei.

Aurică Țicleanu a afirmat că și-ar dori să promoveze atât CSU, cât și FCU, dar știe că este un lucru foarte greu de realizat și a punctat că ideal ar fi ca acestea să se unească și astfel să devină o forță.

– Bună ziua, domnule Țicleanu, și „La mulți ani!”. Cum vă simțiți la 55 de ani?
– Vă salut și vă mulțumesc pentru urări. Mă simt bine la 55 de ani, sunt acasă, la Brașov, alături de familie, și răspund felicitărilor venite de la prietenii din întreaga țară.

– Cum vedeți fotbalul craiovean în 2014?
– Văd că am debutat „bine” în 2014, nu au lipsit deloc scandalurile. Nu știu de ce nu se termină niciodată problemele la noi. Sper să terminăm cu circul ăsta. Aceasta ar fi una dintre dorințele mele la 55 de ani.

– Avem două echipe care sunt la un pas de play-off, ce șanse de promovare le dați?
– Mi-aș dori să promoveze amândouă, dar e greu. Adrian (Mititelu – n.r.) nu poate să continue lupta asta, că nu poate… Pe de altă parte, prin intermediul lui Gheorghiță Geolgău l-am cunoscut pe unul dintre patronii de la CSU, pe Mihai Rotaru, care mi s-a părut un tip de toată isprava. El chiar vrea să facă treabă și este dispus să investească mult ca să-și vadă visul împlinit. Cred că nu au început cum trebuie, au fost luați puțin de val, dar ușor-ușor au recuperat din „terenul” pierdut.

„Nu m-am opus proiectului CSU”

– Aproape toți colegii dumneavoastră s-au alăturat proiectului CSU…
– Da, și este un lucru extraordinar pentru orașul Craiova. Păi tinerii de astăzi, de la echipă, de la juniori, de la cine ar putea să învețe câte ceva, dacă nu de la Silviu Lung, Nae Tilihoi, Geolgău și ceilalți?! Noi avem valori și trebuie să fim atenți cu ele. Legat de proiectul CSU, aș vrea să spun că eu nu m-am opus niciodată, doar că susțin dreptatea. Ei trebuia să înceapă de jos, de la zero, sau să preia altă echipă din Liga a II-a și să o transforme pe parcurs. Mă bucur pentru colegii mei de acolo. Sunt convins că vor face o treabă bună, dar eu așa gândesc în privința CSU.

– Cum vedeți disputa dintre CSU și FCU?
– Păi, dacă îi întrebi pe cei de la CS spun că FC nu termină campionatul. Dacă îi întrebi pe ceilalți, spun că CS nu termină sezonul, pentru că vor fi excluși. Știi ce a răspuns prietenul meu Dan Bondari când l-am întrebat dacă merge pe stadion la derbiul dintre cele două? Mi-a spus că nu se duce, pentru că la stadion e obișnuit să înjure și la acest joc nu poate, pentru că are prieteni în ambele tabere. A avut perfectă dreptate. Așa sunt și eu acum, nu vreau să mai supăr pe nimeni.

Își dorește fuzionarea între CSU și FCU

– La un moment dat se vorbea despre fuzionare. Credeți că ar fi benefică?
– Ar fi cel mai bine. S-ar pune punct nebuniei ăsteia, am face și o echipă puternică din cele două și ar avea susținerea tuturor suporterilor. Nici nu ar mai conta cum i-ar zice, CS sau FC. Important ar fi să ai o echipă competitivă, care să joace fotbal adevărat și suporterii să vină cu plăcere la stadion.

– Cum comentați faptul că FCU a fost evacuată din nou de pe „Ion Oblemenco”?
– Mi se pare o măgărie. Dacă ești o echipă a Craiovei, indiferent cum te numești, Constructorul, CS Apă sau Electro, și soliciți să joci pe stadionul comunității, ar trebui să primești aprobarea autorităților locale. Bine, cu condiția să-ți plătești utilitățile și chiria. Nu știu cine îi învață pe cei de la primărie să procedeze așa cu cei de la FCU, dar îi sfătuiește prost. Efectiv căutăm singuri motive de ceartă. Ar trebui să fie cu totul altfel și sper ca autoritățile să revină la sentimente mai bune. E loc sub soare pentru toată lumea. Sper să auzim de bine cât mai curând.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 21 Jan. 2014, 17:06 Diverse
Pe aceeași temă