A venit vacanța, cu trenul de la Constanța! Farul și Ripensia au remizat la malul mării și au terminat campionatul cu stări de spirit diferite. Ce spune Pelici

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 May. 2019, 16:26 Campionat
A venit vacanța, cu trenul de la Constanța!** Farul și Ripensia au remizat la malul mării și au terminat campionatul cu stări de spirit diferite. Ce spune Pelici
  • Ultima etapă din liga secundă a fost deschisă de meciul dintre SSC Farul și Ripensia, programat vineri dimineața, la ora 11:00, și terminat la egalitate, scor 1-1.
  • Timișorenii au reușit să egaleze pe final, prin Gueye Mansour, după ce Petro Celestino a transformat în prima repriză un penalty în contul gazdelor.
  • La constănțeni, apele verii se anunță tulburi, din cauza problemor financiare, în timp ce la roș-galbeni, Pelici amenința cu plecarea.

 

De altfel, meciul de la Constanța a început cu un protest al elevilor lui Petre Grigoraș, care timp de trei minute nu au atins mingea și au stat nemișcați în jumătatea lor de teren. Ripensia a pasat, solidar, de-a latul terenului.

Timișorenii au mers la ultima deplasare fără suspendații Anghelina, Stoica și Dumiter, iar în prima repriză, Farul a dominat jocul. În minutul 4, Păun a avut o bară, iar din minutul 38 a preluat conducerea. Tînc a faultat în careu, iar Petro Celestino a marcat de la punctul cu var. Ripensiștii au încercat să amenințe poarta lui Avram prin Zaluschi sau Burdeț, dar fără succes.

În repriza secundă, Miranda a avut o ocazie mare, dar mingea s-a dus pe lângă poarta lui Păduraru. Egalarea a venit în minutul 86, când Popovici a primit o pasă în adâncime și a centrat pentru Gueye Mansour, care a înscris cu un șut din centrul careului mic.

Iar dacă Ripensia e sigură că va avea un sezon cu un buget de cel puțin 650.000 de euro, în privința lotului, jucătorii experimentați precum Anghelina, Drăghici, Străuț sau Popovici termină contractele și rămâne de văzut câte plecări vor fi de la roș-galbeni.

Pleacă sau nu Pelici?


Cel mai mare semn de întrebare rămâne în ceea ce îl privește pe antrenorul Alexandru Pelici, deoarece Ripensia nu va ataca promovarea nici sezonul viitor, sau doar a pus presiune pe conducere. După meci, a făcut felicitările și urările în stilul său caracteristic.

„Îmi felicit jucătorii pentru efort, mai ales că partida s-a disputat pe o căldură puternică. A fost un rezultat echitabil. Îi felicit și pe jucătorii adverși, și pe antrenorul lor, Petre Grigoraș, pentru că au reușit să salveze formația în ciuda problemelor pe care le-au întâmpinat. Și pentru noi se încheie un sezon dificil și vreau să le mulțumesc încă o dată jucătorilor, tuturor colaboratorilor mei și conducerii! Le doresc vacanță plăcută tuturor!”, a precizat Pelici, pentru site-ul clubului.

SSC FARUL CONSTANȚA – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-1
Petro Celestino 38′ – pen. / Gueye Mansour 86′

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Antoche, Ehmann, Ispas (Nic. Moise 46′) – R. Miranda (Doumbia 73′), Celestino, Șt. Pacionel, Neciu – Diogo Rosado (M. Fotescu 73′), G. Păun
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Sabangeanu, Mih. Șandru, C. Zamfir
Antrenor: Petre Grigoraș

Păduraru – Ad. Popa, Tînc, Țieranu, Străuț (Al. Popovici 61′) – Stoi (Oct. Drăghici 73′), Burdeț – Chera, Zaluschi, C. Toma (cpt.)(Apro 81′) – Mansour
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Dobie, Hecsko
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); Spectatori: 200; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani); Rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova); Observatori: Constantin Ștefan (București) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

Ripensia și Farul au terminat amândură cu 47 de puncte acest sezon de Liga 2. Cu avantajul victoriei din tur de la Timișoara (1-0), Ripensia trece pe locul 11, iar Farul rămâne pe 12. Rămâne de văzut, în funcție de ce face ASU Politehnica cu Metaloglobus, care va fi cea mai bine clasată echipă timișoreană.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb FC Farul Constanța

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 May. 2019, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă