Stadionul din Mioveni, pentru prima dată gazda unui meci internațional! Starea perfectă a gazonului arenei echipei din Liga 2 a făcut-o pe FRF să mute acolo un joc de la Turul de Elită

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 10:53 Diverse

După ce a văzut cum se prezintă gazonul stadionului din Mioveni în condiții de iarnă, cu ninsori abundente, conducerea Federației Române de Fotbal a decis să mute pe arena echipei argeșene din Liga 2 partida din cadrul Turului de Elită, dintre Serbia Under 19 și Ucraina Under 19. Cele două naționale ale țărilor vecine fac parte din grupa României.

Meciul, care va fi primul joc internațional oficial disputat până acum la Mioveni, este programat sâmbătă, la ora 14:30, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Reprezentativa U19 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999, participă, în perioada 21-27 martie, la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European U19 din Finlanda. Adversarele tricolorilor în Grupa 4 sunt Serbia, Suedia și Ucraina. Turneul este găzduit de România, iar meciurile erau programate să se dispute la Centrele Naționale de Fotbal Mogoșoaia și Buftea, însă, din cauza problemelor de acolo cu deszăpezirea, primele două partide au fost mutate la Ploiești și Giurgiu. Al treilea joc a fost mutat la Mioveni, sâmbătă, urmând ca federația să ia o decizie și în privința partidelor din ultima zi, Serbia – Suedia și Ucraina – Romania.

Din lotul României face parte și jucătorul Mioveniului, Rareș Lazăr.

Olteanu: „Suntem în primele trei stadioane din țară”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a comentat, ieri, decizia federației de a muta meciul internațional la Mioveni.

„Am fost sunați de cei de la FRF, și noi și domnul primar, pentru a fi organizat la Mioveni acest meci internațional oficial. Suntem onorați să găzduim această partidă. Acest lucru este ca o recunoștință a ceea ce s-a realizat la Mioveni în privința infrastructurii la stadion, având teren cu drenaj, încălzire sub gazon… Toate acestea au dus la această solicitare a Federației. La ora actuală, suntem în primele trei stadioane din țară la modul ca și calitate a gazonului. De asemenea, modul cum CS Mioveni a prezentat imaginea orașului pe plan național a condus la organizarea acestui prim meci oficial internațional pe stadionul nostru. Prima oară am fost sunați luni, apoi probabil s-a văzut la televizor cum a fost terenul la meciul cu ASU Poli, iar miercuri dimienață, ni s-a confirmat găzduirea meciului internațional”, a declarat președintele Olteanu.

Și antrenorul echipei ASU Politehnica Timișoara, Antonio Foale, s-a declarat încântat de starea gazonului stadionului din Mioveni, la finalul partidei desfășurate luni seară.

„Condițiile de joc au fost extraordinar de bune. Dacă 80 la sută din stadioanele din țară ar fi la fel, ar crește și nivelul fotbalului, pentru că jucători de valoarea avem, dar le trebuie și terenuri pe care să își arate calitățile. E uimitor cum a fost terenul!”, a declarat Antonio Foale.

Programul Turului de Elită, grupa României:

Suedia – Ucraina  0-0
România – Serbia   4-0

Mățan 20′, 61′, Moruțan 23′, Băluță 55′

24 martie
Ucraina – Serbia, ora 14.30
România – Suedia, ora 19.00

27 martie
Serbia – Suedia, ora 19.00
Ucraina – România, ora 19.00

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 10:53 Diverse
Pe aceeași temă