Scandalul e în „floare” la FC U Craiova!

Marius ANGHEL 05 Feb. 2014, 14:26 Diverse
Scandalul e în „floare

Nici nu și-au dat bine mâna oficialii formației FC Universitatea Craiova, că au și început să se „sape” între ei, asta în timp ce vorbesc despre un plan de reorganizare prin care să întoarcă echipa de la „groapă”.

Zâmbetul de pe buzele suporterilor, apărut odată cu știrea că a venit Marin Condescu manager și cu promisiunile acestuia de redresare, a fost „șters” imediat după retragerea elegantă a lui Emil Săndoi din proiect, fapt care a condus spre un mare minus la capitolul încredere. Iar de ieri, lucrurile au luat-o razna de-a binelea, fanii revenind la tremurul de la finalul lui 2013.

Totul a luat o turnură negativă după apariția unor dispute dure între Marin Condescu și președintele Marcel Iancu, respectiv între mijlocașul Dorel Stoica pe de o parte, și antrenorul Nicolo Napoli și Marcel Iancu, pe de altă parte.

„Păi ce vreți? Să vin cu punga și să mă apuc să fac plăți?”

Managerul FCU, Marin Condescu, pare să aibă ceva de împărțit cu președintele Marcel Iancu, acuzându-l pe acesta, într-un interviu acordat fanatik.ro, de proasta organizare în privința alegerii hotelului din Craiova în care sunt cazați jucătorii în timpul cantonamentului pe care-l susțin pe plan local. „Nu este posibil să te duci la un hotel unde nu există piscină și sală de forță. După antrenament, jucătorii se plimbă transpirați, câte cinci kilometri, ca să facă recuperare, care este esențială pentru sportivi după terminarea ședinței de pregătire. Domnul Iancu sau cine s-a ocupat să găsească acest hotel nu s-a consultat cu mine. Păi eu aș fi acceptat vreodată ca băieții să se pregătească în asemenea condiții? Se mai plătește și câte un milion pe zi pentru fiecare jucător în parte. Am înțeles că proprietarul hotelului vrea acum banii. În regulă! Cei care au negociat cazarea acolo să plătească. Domnul Iancu, sau cine a făcut-o, să se descurce. Eu nu am nici o legătură. Aștept ca «Asociația Suporterilor Independenți ai FC U Craiova» să aibă cont și să lucrăm curat, cu ajutorul băncilor. Așa este normal. Păi ce vreți? Să vin cu punga și să mă apuc să fac plăți? Sunt oameni prin Craiova care abia așteaptă să fac asta… În 30 de zile, situația se va rezolva și vom face totul la vedere”, a spus Marin Condescu, punctând că la asociația pe care o va înființa ca să sprijine FCU va participa și Adrian Ilie, care va cotiza „pentru început, cu 200 de milioane de lei”.

Dorel are „meciul” lui cu oficialii olteni

Dorel Stoica a venit și el cu o serie de acuze la adresa conducerii FC Universitatea, atacându-i „la pachet” pe Nicolo Napoli și Marcel Iancu, pe care i-a „certat” că ar fi afirmat că este accidentat și că de asta nu a revenit la echipă, iar realitatea este că și-a depus memoriu și vrea să devină liber de contract.

„Nu mi se pare normal ca Nicolo Napoli și Marcel Iancu să vorbească doar prostii la adresa mea. În primul rând, vreau să știți că eu nu am mai vrut să mă prezint la echipă, deoarece m-am săturat să fac muncă voluntară. Eu de când m-am întors de la Steaua la Știința nu am mai încasat niciun ban de la Mititelu. Gata, îmi ajunge! Îmi cer scuze suporterilor Universității Craiova, care sunt cei mai fanatici fani din România. Ca la Craiova nu am mai fost iubit așa de mult pe nicăieri. Nu am mai văzut atmosferă ca în Bănie nici măcar la Steaua. Îmi pare rău că Napoli și Iancu mint cu nerușinare. Eu am fost pe la băieți în cantonament acum câteva zile și i-am salutat. S-a întâmplat pe la ora 23.00, nu știu unde era Napoli la ora aia. Mai mult, m-am dus la colegii mei chiar și în Parcul «Romanescu», acolo unde l-am salutat și pe Napoli, dar și pe Iancu. Domnul Iancu chiar m-a luat la mișto și m-a întrebat unde îmi e ghipsul! Eu i-am spus că mai bine îi întreabă pe jurnaliști, că el le-a aruncat lor povestea asta pe piață (cu accidentarea – n.r.). Eu zic că Iancu trebuia să le spună oamenilor adevărul”, a declarat Dorel, pentru fanatik.ro.

Apoi, l-a luat la rost pe Nicolo Napoli: „Mă doare că Napoli are ceva personal cu mine și nu spune adevărul. Îmi pare rău când văd că a uitat că eu l-am ajutat când îi ardea buza mai tare. Nu vreau să mă laud, dar dacă eu nu mă întorceam la echipă, atunci Știința nu bătea niciodată pe Bistrița, pe terenul ăla vai de mama lui de la Roșiori. M-am întors pentru Știința și pentru fanii acestei echipe, care, vă repet, sunt minunați. Le cer scuze încă o dată pentru că acum, din cauza faptului că nu sunt plătit, chiar nu mai pot să continui la Craiova”.

Dorel Stoica și-a încheiat „pledoaria” punctând că va continua să joace la FCU doar dacă îi garantează noul manager că va fi remunerat: „Eu îl respect pe Marin Condescu, deoarece în dânsul aș avea încredere. Voi credeți că eu sunt nebun să mai plec de la Craiova, de la bine, dacă domnul Condescu mă asigură că îmi voi primi banii? Am și eu aproape 35 de ani, nu mai pot să joc gratis. Am o familie de întreținut, iar dacă dânsul mă asigură că totul va fi OK, atunci voi pune umărul pentru promovarea Științei”.

Iancu nu se simte vinovat

Contactat telefonic, președintele executiv al FCU, Marcel Iancu, a replicat cu mult fair-play afirmațiilor făcute de Marin Condescu și Dorel Stoica la adresa sa. „FCU Craiova, în intervalul 27 ianuarie – 5 februarie, are programat un cantonament pe plan local, care vizează readaptarea la efort. Programul a fost întocmit de antrenorul Nicolo Napoli, care s-a consultat cu patronul Adrian Mititelu și managerul Marin Condescu, inclusiv privind serviciile de cazare și cele trei mese de la hotelul de trei stele din Craiova. Mai mult, chiar managerul general a bătut palma cu patronul hotelului, convenind ca vineri, 31 ianuarie, să achite 50 la sută din contravaloarea cheltuielilor și la terminarea cantonamentului să plătească diferența. Antrenamentele s-au desfășurat în Parcul «Romanescu» și la baza «Popeci», pe teren artificial, acoperit, și cu sală de forță, iar recuperarea s-a făcut la Aqua Land. Pe 6 și 7 februarie echipa are liber, iar începând cu 8 se va pleca în cel de-al doilea stagiu. Calitatea mea, de președinte executiv, nu poate modifica programul întocmit de antrenorul Napoli și aprobat de patron și de managerul general Marin Condescu, și nici nu pot comenta prețurile, pentru că nu mă ocup de așa ceva. Nu cunosc și nu comentez declarațiile domnului Marin Condescu pentru a nu genera discuții ce nu-și au rostul în astfel de momente grele prin care trece clubul, mai ales că personal am îmbrățișat ideea venirii acestuia în funcția de manager și i-am acordat tot sprijinul”, a spus Marcel Iancu, pentru GdS.

„Dorel Stoica nu s-a prezentat la vizita medicală și la primul cantonament, și nici nu și-a motivat în vreun fel absența. Într-adevăr, ne-am întâlnit cu el în timpul unui antrenament desfășurat în parc, ne-am salutat și l-am întrebat dacă este adevărat ce s-a scris că are piciorul în gips, dar nu l-am luat la mișto, el fiind omul pe care-l consider un apropiat și pentru care am insistat în vară să fie cooptat. Dorel mi-a confirmat că are o entorsă căpătată la un fotbal în sală și că are de rezolvat niște probleme la Finanțele Publice Dolj, și că a discutat anumite aspecte și cu Adrian Mititelu, dar nu mi-a făcut nici o afirmație referitor la neprezentarea la lot. Legat de Napoli, acesta nu a spus niciodată că nu ar mai avea nevoie de serviciile lui și nici nu l-a împiedicat să vină la pregătire. Dorel Stoica este sub contract cu Universitatea Craiova și normal ar fi fost ca el să se prezinte la antrenamente până își soluționează problemele”, a completat Marcel Iancu.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 05 Feb. 2014, 14:26 Diverse
Pe aceeași temă