Scandal la Timișoara după aprobarea bugetului pentru ACS Poli: „Dăm atât de mulți bani să ne bată o echipă cu nume de bere”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2013, 15:58 Diverse
Scandal la Timișoara după aprobarea bugetului pentru ACS Poli:**

Consilierii județeni timișeni au votat miercuri într-o ședință extraordinară, bugetul pentru ACS Poli, BC Timișoara și alte cluburi sportive. Clubul de fotbal primește pe 2013 aproape 700 de mii de euro însă angajații din sectorul administrativ vor suferi tăieri de salarii.

Consiliul Județean Timiș a aprobat astăzi achitarea sumei de 1500 mii lei cu titlul de cotizație către Asociația „Baschet Club Timișoara”, pentru anul 2013. Din această sumă, 10% reprezintă sprijinirea echipelor care formează și promovează sportivi pentru baschetul de performanță. Finanțarea se face prin programul „Promovarea sportului de performanță” care are ca scop valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecție pregătire și competiție care să asigure autodepășirea continuă, realizarea de recorduri naționale.

În ședința ordinară de miercuri s-au votat și cotizațiile Consiliului Județean Timiș către clubul sportiv „ACS Poli” pentru anul 2013. Dintre aceștia, 2440 mii lei merg în contul ACS Poli Timișoara și 500 mii lei merg în contul Direcției de Prestări Servicii Timiș pentru realizarea serviciilor de administrare și asigurare la Stadionul „Dan Păltinișanu” Timișoara și terenurile anexă pentru antrenament.

Mai trebuie să ne bată o echipă cu nume de aragaz”

Hotărârea a fost motiv de scandal, mai ales din partea unor consilieri PDL. „Nu cred că e normal să dăm atât de mulți bani și să ne bată o echipă cu nume de bere. Mai trebuie să ne bată o echipă cu nume de aragaz și să stăm în bucătărie. Nu sunt de acord cu salariile pe care le iau unii jucători și la meciuri vin în costum. Acum  votăm cu atât de mare ușurință încă 25 de miliarde și nu știm ce se întâmplă cu ei”, sunt cuvintele lui Sorin Ciorbea, consilier județean PDL.

Titu Bojin a replicat că va reduce salariile la personalul administrativ, dar că susține echipa pentru promovare. „Voi merge pe varianta reducerii tuturor salariilor la tot ce înseamnă personal administrativ. Nu va mai lua nimeni primă din punct de vedere al angajaților, decât o primă pe care o vom stabili împreună, dacă vom avea performanță. Sunt de acord să-i putem premia pe cei din jurul fotbaliștilor pentru tot ceea ce s întâmplă acolo. Atâta timp cât sunt președinte nu va mai pleca 51% din activitatea de decizie la nivelul echipei Poli”.

Chestionat cu privire la reducerile salariale și ale primelor, primarul Nicolae Robu a declarat că „Acum când avem o echipa curată unde totul este transparent, abia așteaptă unii să vadă că echipei ii merge rău. Eu am încredere că echipa va reuși să promoveze. Obiectivul nostru este promovarea pentru că am plecat de la zero. Un obiectiv la maximum de ambițios. Vă spun încă o dată câinii latră caravana trece”.

Tot miercuri aleșii au hotărât finanțări și pentru alte activități sportiv. Astfel, conform hotărârii, Consiliul Județean a aprobat finanțări după cum urmează:

– CSU Politehnica Timișoara (handbal masculin) – 500.000 de lei
– CSM Lugoj (lupte, gimnastică masculin, șah masculin, volei feminin) – 600.000 de lei
– AEM-Luxten Timișoara (șah) – 70.000 de lei
– CS Dumbrăvița (tenis de masă feminin, motociclism) – 30.000 de lei
– CS-BC Danzio Timișoara (baschet feminin) – 500.000 de lei
– Rugby Club Municipal Timișoara – 700.000 de lei
– Asociația Sportivă Clubul „Pascota Ioan Ilie” (motociclism) – 80.000 de lei
– CSM Timișoara (lupte, volei feminin) – 280.000 de lei
– Asociația Club Sportiv Taifun Racing Timișoara (motociclism) – 40.000 de lei
– C.S. Morisena (hipism) – 60.000 de lei
– C.S. Timba (baschet masculin) – 240.000 de lei
– Club Sportiv de Fotbal CFR 1933 Timișoara (fotbal fete) – 40.000 de lei
– C.S. ABAS (karting) – 15.000 de lei
– Clubul Moto Extrem Lugoj (motocros) – 20.000 de lei
– C.S. Caza Powerlifting Timișoara (culturism) – 30.000 de lei
– Asociația Județeana de Canotaj (canotaj) – 70.000 de lei
– C.S. Water Performance (kaiac-canoe) – 40.000 de lei
– C.S. Tibiscus (ciclism) – 20.000 de lei
– C.S. Raducioiu Timiș Rally (automobilism) – 25.000 de lei
– A.C.S. Big Racing Timișoara (automobilism) – 20.000 de lei

Sursa: Banat Sport

Marius ANGHEL 10 Apr. 2013, 15:58 Diverse
Pe aceeași temă