Restructurări la Fortuna: se renunță la echipa satelit

Marian Dima, Marius ANGHEL 07 Jan. 2015, 14:02 Diverse
Restructurări la Fortuna:** se renunță la echipa satelit

După ce AS Ploiești a abandonat competiția în primul eșalon județean, după câteva etape, deși avea rezultate bune în campionat, iată că o altă echipă din prima jumătate a clasamentului Ligii A Prahova – Fortuna II Poiana Câmpina (locul 8, cu 28 de puncte la jumătatea întrecerii) – este pe cale să spună „pas”! Din cauza unor restructurări în clubul de eșalon secund, unde se va face o „optimizare” a bugetului, urmând să se reducă din cheltuieli, la ultima ședință a factorilor de decizie de la echipa finanțată de Radu Călin s-a hotărât retragerea din competiția județeană.

Zvonul a fost confirmat de președintele Jean Garabet, care ne-a declarat că „în proporție de 99%, se va renunța la această echipă satelit”.

Printre motive este și acela că diferența valorică între prima echipă și a doua este una imensă, astfel că nu se puteau promova jucători direct de la eșalonul județean la o grupare cu pretenții în Liga a II-a națională. În plus, fondul de jucători era destul de subțire și numeric, de multe ori nefiind jucători suficienți să se completeze raportul de arbitraj.

Nu în ultimul rând, antrenorul Cătălin Gheorghe a fost „promovat” ca secund la prima echipă, după plecarea în Arabia Saudită a secunzilor din tur – Ștefan Odoroabă și Bogdan Aldea, iar celălalt tehnician care s-a ocupat de echipa „satelit” – Bogdan Pârvu – a părăsit Fortuna, fiind în staff-ul lui Eduard Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu.

Din lotul celor de la Fortuna 2 (care a evoluat în tur pe terenul „Rafinărie”, din Câmpina, stadion care pare „blestemat”, parcă, desființându-se mai toate echipele care joacă aici, vezi cazurile Unirea și CSM Câmpina), doar câțiva jucători au cochetat cu prima echipă, în Liga a III-a, sau în perioada de pregătiri – Alberto Gheorghe și Caramalău urmând, foarte probabil să fie „retestați” de Vivi Stamate, în timp ce Stroescu, Băcioiu, Oae, Vlaicu și ceilalți colegi ai lor vor pleca „liberi” către alte echipe din Liga A Prahova.

Nu este de omis nici faptul că gruparea din Poiana Câmpina acumulase și o datorie importantă în contul AJF Prahova (pentru acest nivel competițional), forul de pe strada Pielari notificând clubul cu privire la neachitarea a cel puțin 7.000 de ron!

De retragerea Fortunei ar putea profita echipele din subsolul clasamentului (rezultatele din tur ale echipei Fortuna 2 rămân, iar în retur, toate competitoarele vor câștiga cu 3-0 meciul direct), astfel că, și în sezonul viitor se pare că nu vom … scăpa de grupările din Târgșorul Vechi, Surani sau Cocorăștii Colț de pe „harta” Ligii A Prahova!

AJF a luat, oarecum, în calcul, această situație și, din sezonul viitor, vom avea doar 16 echipe în primul eșalon, dar, iată că, și așa, competiția cunoaște un regres evident.

Articol scris de Marian Dima

Marian Dima, Marius ANGHEL 07 Jan. 2015, 14:02 Diverse
Pe aceeași temă