Răzvan Oaidă și Vlad Tudorache s-au întors la Petroșani pentru a bucura juniorii de la Școala de Fotbal Jiul

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 12:35 Diverse

Petroșănenii Răzvan Oaidă (21 de ani) și Vlad Tudorache (24 ani), jucători la FCSB, respectiv Ripensia, nu au uitat unde au început fotbalul și, la finalul săptămânii trecute, sâmbătă, au mers cu daruri pentru copiii de la Școala de Fotbal Jiul Petroșani, la Sala de Sport a Liceului Economic.

Școala de Fotbal Jiul Petroșani are în stafful sau foști jucători ai emblematicului club Jiu Petroșani, ca Marin Tudorache, Toni Sedecaru, Cornel Irina, Gabi Nițu, Horațiu Popa sau Gabriel Apetri. Din această toamnă, cei enumerați sunt implicați într-un proiect care a luat amploare în Vale: Fotbalul față taxe. Aceștia au pus pe picioare o școală de fotbal fără taxe pentru toți copiii din Valea Jiului. Astfel, la final de an, aproximativ 70 de copii de la Școala Jiul Petroșani au colindat și au primit cadouri. Nu de la oricine, ci de jucătorii pe care cei mici îi admiră. De la Răzvan Oaidă, de la FCSB, și Vlad Tudorache, de la Ripensia Timișoara.

Cei doi au început fotbalul la Jiul Petroșani, iar mai apoi au luat-o pe drumuri separate. Nu au venit cu mana goală, ci cu plase cu cadouri și peste 100 de mingi.

„Mă bucur mult să fiu aici printre voi și să vă încurajez să faceți fotbal. Și eu tot de aici am pornit”, a spus Răzvan Oaidă. „Sunteți foarte mulți și asta mă bucură”, a comentat, la rândul său, Vlad Tudorache.

Copiii au fost entuziasmați de prezența celor doi jucători în mijlocul lor și i-au luat cu asalt pentru poze și autografe.

„Când copiii au strigat la unison Jiul Petroșani, mi s-a făcut pielea de găină. E acel fior pe care doar numele de Jiul ți-l poate da”, a spus Marin Tudorache.

Tricouri cu Jiul

Răzvan Oaidă și Vlad Tudorache au fost răsplătiți pentru efortul depus. Cu două „tricouri de suflet”. Vlad Tudorache a primit unul alb-negru cu Jiul pe care a fost inscripționat numărul 24, iar Răzvan Oaidă un tricou cu numărul 26.

La sărbătoarea juniorilor a fost prezent și fostul patron al Jiului, Alin Simota, al cărui fiu, Ianis, practică fotbal la noua școală din Petroșani. „Îmi doresc să ajung un fotbalist cunoscut. Îmi place mult fotbalul”, a spus micuțul Ianis.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 12:35 Diverse
Pe aceeași temă