„Război” la UTA! Galeria îl cataloghează pe Ionuț Popa un inamic al clubului și acuză conducerea de trădare a principiilor convenite. „Ne considerăm excluși din familia UTA”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Mar. 2018, 12:59 Actualizat: 06 Mar. 2018, 13:11 Diverse
„Război” la UTA!  Galeria îl cataloghează pe Ionuț Popa un inamic al clubului și acuză conducerea de trădare a principiilor convenite. „Ne considerăm excluși din familia UTA”

Decizia conducerii clubului UTA de a-l numit ca director tehnic pe Ionuț Popa a aruncat în aer atmosfera de la gruparea fanion a orașului și județului Arad. În loc că creeze liniște și să dea siguranță, aducerea experimentatului tehnician fiind făcută cu scopul de a reduce emoțiile în privința salvării de la retrogradare, rezultatul este unul contrar, nu din punct de vedere sportiv, pentru că nu s-a jucat niciun meci de atunci, ci al atmosferei din cadrul și din afara clubului. Asociația Suporter Club UTA, se simte trădată de conducerea clubului, fiindcă aceasta din urmă l-a numit pe Ionuț Popa cu toate că știa că antrenorul nu este agreat de galerie.

Membrii SCU s-au întâlnit, luni seară, au analizat ultima mutare din stafful tehnic a conducerii clubului UTA și astăzi au transmis un comunicat. În acesta, au expus „un cazier moral” de șase puncte la adresa lui Ionuț Popa.

Iată principalele idei din comunicatul suporterilor:

– „Numirea lui Ionuț Popa în funcția de director tehnic al clubului UTA, o trădare a principiilor convenite cu partenerii noștri la începutul acestui drum”.
– „Nu putem accepta însă un atentat la onoarea clubului UTA, așa cum este această numire”.
– „S-a dovedit, nu odată, un inamic al clubului din care astăzi, din păcate, face parte”.
– I-au făcut „cazierul moral al lui Ionuț Popa față de UTA”, în șase puncte.
– „Constatăm însă că unul dintre piloni, Suporter Club UTA, a fost înlocuit peste noapte cu pilonul Ionuț Popa”.
– „Ne considerăm puși în fața faptului împlinit, acela de a fi excluși din ceea ce era numită până deunăzi «familia UTA»”.
– „Începând din acest moment, Suporter Club UTA încetează orice colaborare cu actuala conducere a clubului precum și cu reprezentanții primăriei”.
– „Ne situăm în protest deschis față de cele două entități amintite mai sus, atâta timp cât Ionuț Popa este menținut în orice funcție a clubului UTA”.
– „Îi asigurăm pe jucătorii echipei noastre de suportul nostru moral fără rezerve în încercarea lor de a avea evoluții și rezultate cât mai bune”.

Mai jos puteți citi comunicatul Suporter Club UTA:

„SCHIMBARE DE PILONI

Suporter Club UTA consideră numirea lui Ionuț Popa în funcția de director tehnic al clubului UTA, o trădare a principiilor convenite cu partenerii noștri la începutul acestui drum. În urmă cu 4 ani ne-am alăturat acestui proiect din dorința de a vedea acest club reconstruit pe un fundament de principii sănătoase din punct de vedere managerial, sportiv și moral. În ultima perioadă am dovedit că suntem toleranți la greșelile manageriale, chiar și cu impact puternic în planul sportiv, atâta timp cât le considerăm săvărșite fără rea credință. Nu putem accepta însă un atentat la onoarea clubului UTA, așa cum este această numire. Suporter Club UTA nu și-a arogat niciodată competențe manageriale și sportive, nu am intervenit în niciun moment în transferuri de jucători sau numiri de antrenori. Ca deținători ai brandului UTA ne-am asumat însă răspunderea de a solicita respect pentru imaginea acestui club inclusiv prin ținerea la distanță a unor persoane care prin faptele și acțiunile lor au dovedit că pot prejudicia onoarea numelui UTA. Iar Ionuț Popa, este, din punctul nostru de vedere, un personaj din fotbalul românesc care nu doar că prin comportament știrbește imaginea unui club care are pe actul de naștere semnătura Baronului Francisc Neuman, dar mai mult, de-a lungul anilor s-a dovedit, nu odată, un inamic al clubului din care astăzi, din păcate, face parte. Pentru cei care au uitat cazierul moral al lui Ionuț Popa față de UTA, iată o succintă rememorare:

1.Ionuț Popa și-a făcut „intrarea” în fotbalul românesc cu scandalul „haina de blană”. Un club cu onoarea imaculată, UTA, a ajuns să fie murdărit în rușinea primului blat dovedit din fotbalul românesc. Ratarea promovării a fost uitată, implicarea lui Ionuț Popa în acel scandal a fost uitată și ea, în schimb pentru UTA a fost începutul unei ere de compromisuri și rușini pe care Ionuț Popa o personifică foarte bine.

2.La începutul anului 2009 în Arad se pregătea o crimă la adresa UTA-ei. Aflată într-o situație financiară foarte grea, Bătrânei Doamne i se pregătea un înlocuitor surograt. Mai mulți oameni de afaceri arădeni, susținuți de autoritățile locale, au încercat înființarea unei alte echipe care să ia locul UTA-ei. Proiectul nu s-a materializat însă nu putem uita că Ionuț Popa a fost printre primii care a binecuvântat proiectul FC Arad.

3.În sezonul 2009 – 2010 UTA a ratat promovarea în prima ligă, cu Ionuț Popa antrenor, după două meciuri controversate cu FCM Târgu Mureș și Universitatea Cluj. În loc să își asume deciziile tactice cu impact negativ, mai ales în cazul meciului de la Târgu Mureș, Ionuț Popa a făcut ceea ce știe el cel mai bine: a părăsit corabia înainte de finalul campionatului pentru ca după mulți ani să declare că „a fost vândut de jucători”. O atitudine care spune multe despre caracter și moralitate.

4.În vara lui 2012, în timp ce UTA se afla în discuții pentru prelungirea contractului cu Marius Chindriș, jucătorul a fost deturnat de Ionuț Popa, pe atunci antrenor la Poli Iași, printr-o operațiune demnă de un film de commando. Un transfer care în orice țară civilizată s-ar fi realizat fie prin negocierea dintre cluburi fie după ce jucătorul devenea liber de contract, a fost forțat (fără sorți de izbândă din fericire) în maniera clasică pentru Ionuț Popa: circ și scandal.

5. Vara trecută, în calitate de antrenor al echipei ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa a provocat un scandal monstru după meciul tur al barajului de promovare pentru Liga 1. Antrenorul de atunci al UTA-ei, Laurențiu Roșu a fost ținta insultelor lui Ionuț Popa, acesta făcând afirmații jignitoare de asemenea, la adresa echipei și a suporterilor arădeni.

6. Și dacă mai era nevoie de încă o dovadă a ceea ce propune Ionuț Popa la UTA, am primit-o în această seară când, în cadrul unei emisiuni tv, noul director tehnic al echipei declara despre episodul barajului „mi-aș fi dorit să-i bat mai rău”. Orice comentariu este de prisos!

Toate aceste fapte și atitudini sunt cunoscute de către conducerea clubului care, de asemenea, cunoștea de mult timp atitudinea noastră fără echivoc în ceea ce-l privește pe Ionuț Popa. Faptul că aceste argumente au fost ignorate ne face să înțelegem că în acest moment principiile cu care a intrat Suporter Club UTA în acest proiect nu mai sunt prețuite. Până de curând, conducerea demisionară a clubului, opina că suporterii și primăria sunt pilonii pe care se sprijină viitorul acestui club. Constatăm însă că unul dintre piloni, Suporter Club UTA, a fost înlocuit peste noapte cu pilonul Ionuț Popa. Astfel, ne considerăm puși în fața faptului împlinit, acela de a fi excluși din ceea ce era numită până deunăzi „familia UTA”. Ne asumăm începând de astăzi această poziție „exterioară” dar ținem să le atragem atenția celor care au luat această decizie, și anume conducerea clubului împreună cu primarul Aradului, că începând din acest moment poartă răspunderea exclusivă pentru ceea ce se va întâmpla cu acest club, din punct de vedere managerial, sportiv și moral.

Începând din acest moment, Suporter Club UTA încetează orice colaborare cu actuala conducere a clubului precum și cu reprezentanții primăriei. De asemenea, ne situăm în protest deschis față de cele două entități amintite mai sus, atâta timp cât Ionuț Popa este menținut în orice funcție a clubului UTA. Nu vom renunța însă la locul nostru în stadion, vom fi acolo meci de meci pentru istoria și onoarea UTA-ei, însă le vom apăra fără compromisuri cu armele noastre specifice de suporteri. Dorim să-i asigurăm pe jucătorii echipei noastre de suportul nostru moral fără rezerve în încercarea lor de a avea evoluții și rezultate cât mai bune, dar în același timp ne rezervăm dreptul ca în acest moment să considerăm principiile morale care dorim să stea la baza acestui club ca fiind mai importante decât rezultatele sportive de moment.

Pentru noi doar UTA contează!

Suporter Club UTA,
06.03.2018″
.

Ionuț Popa: „M-au făcut gunoi, ordinar, caracter zero, eu, în schimb, nu am vorbit așa de nimeni”

Luni seară, într-o intervenție în emisiunea „Glasul Tribunei”, de la TV Arad, Ionuț Popa a vorbit și despre suporterii echipei UTA.

„Ca antrenor profesionist, deținător al licenței PRO din anul 2003, pregătesc orice echipă ce-mi pune la dispoziție niște condiții normale. Am activat la multe echipe și automat adversarii mi-au devenit dușmani. Când am câștigat cu UTA la Timișoara, cu 4-3, sau când am bătut-o tot pe Poli cu 7-0 eram bun? Atunci, Poli era dușmanul meu. Că apoi s-a întâmplat să fie și UTA printre dușmani, asta e viața, dar eu nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii arădeni. Dacă ei consideră altceva, e treaba lor. Și până la urmă cine sunt cei de la Suporter Club UTA care mă contestă? Păi Proca și Colin sunt prieteni cu mine, îi cunosc bine, dar, până la urmă, nu pot eu să le comand să nu mă mai înjure dacă ei așa simt. În schimb, îi rog să susțină echipa, mai ales că au un mare merit că au refăcut-o de jos. Eu, suporterilor, le mai spun că îi respect, cu toate că eu aș fi cel lezat. M-au făcut gunoi, ordinar, caracter zero, eu, în schimb, nu am vorbit așa de nimeni. Oriunde am fost în țară am fost respectat. La Iași mi s-a făcut un banner cu <<Și noi avem un rege>>, la Timișoara s-a scris înainte de a pleca <>, în schimb, acasă, văd că sunt înjurat și nu înțeleg de ce”, au fost cuvintele lui Popa, citate de Sport Arad.

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Mar. 2018, 12:59 Actualizat: 06 Mar. 2018, 13:11 Diverse
Pe aceeași temă