Primarul din Târgu Jiu și-a schimbat la 180 de grade percepția față de Pandurii: „Ar trebui să facem toți, tot ceea ce depinde de noi, ca acest club să trăiască”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 15:38 Diverse
Primarul din Târgu Jiu și-a schimbat la 180 de grade percepția față de Pandurii:**

Primarul orașului Târgu Jiu pare să-și fi schimbat poziția față de clubul Pandurii la 180 de grade, în mai puțin de o lună. Dacă în partea a doua a lunii martie Marcel Romanescu susținea că echipa din Liga 2 mai bine ar fi fost lăsată să intre în faliment după retrogradarea din prima ligă, pentru a o lua de la zero, din Liga a 4-a, acum, edilul șef spune că dorește să se facă tot ce se poate pentru ca acest club să trăiască și să își continue activitatea.

Pandurii a retrogradat din Liga 1 în 2017 și de atunci se chinuie să supraviețuiască în Liga 2. Aflat în insolvență, cu problemele financiare, rămasă fără finanțare din parte celor cinci asociați, clubul gorjean reușește să își continue activitatea la limită, însă fără șanse să lupte la promovare și să revină în elită. Sezonul trecut s-a salvat la limită de la retrogradare, în ultima etapă, încheind pe locul 14, iar în cel actual, după 29 de etape, se află pe poziția a 10-a, la patru puncte peste ultima clasată pe locurile retrogradabile.

Romanescu susține că municipalitatea va susține Pandurii, însă și conducătorii clubului ar trebui să renunțe la anumite orgolii. Gruparea din Liga 2 cere primăriei milioane de lei, pentru contribuții neplătite sau pentru contractul de comodat.

„Ar trebui să facem toți, tot ceea ce depinde de noi, ca acest club să trăiască, să existe în continuare. Dacă ne interesează doar latura financiară, și nu privim modul cum ar trebui să funcționeze acest club, de acum încolo, nu avem nicio șansă să rezistăm. Datoriile sunt destul de mari. Consiliul Local a decis când a intrat în această asociere, tot Consiliul Local poate face demersurile și pentru a ieși. La momentul acesta, Primăria nu mai poate sprijini Pandurii, dacă vor ieși din insolvență putem discuta și găsi alte soluții”, a declarat Romanescu, citat de site-ul local Gorjeanul.

Reacția edilului vine după ce directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, spunea că clubul municipalității nu poate avea o secție de fotbal până când nu iese din asocierea cu Pandurii, echipă aflată în insolvență.

Acum mai puțin de o lună, Romanescu spunea că Pandurii mai bine ar fi acceptat falimentul și să o ia de la zero, așa cum au făcut-o Rapid, Petrolul, UTA, „U” Cluj, Oțelul, Farul, FC Brașov sau Ceahlăul. La scurt timp după aceea, antrenorul echipei gorjene, Adrian Bogoi, i-a făcut proști pe consilierii primarului, fiindcă nu l-au informat corect pe Romanescu în privința cheltuielilor care presupun formarea unui nou club și aducerea acestuia la nivelul actual la care se află Pandurii.

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 15:38 Diverse
Pe aceeași temă