Bogoi i-a răspuns primarului din Târgu Jiu, după ce edilul a spus că Pandurii mai bine intra în faliment și o lua de la zero: „Are niște consilieri foarte proști”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 14:43 Campionat
Bogoi i-a răspuns primarului din Târgu Jiu, după ce edilul a spus că Pandurii mai bine intra în faliment și o lua de la zero:**

Prima victorie obținută de Pandurii în 2019, în al cincilea meci, 5-2 cu penultima clasată Dacia Unirea Brăila, i-a dat glas critic antrenorului Adrian Bogoi. Acesta s-a luat de conducătorii și acționarii clubului, dar și de primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Bogoi a tras un semnal de alarmă, indignat de problemele financiare care apăsă clubul. În plus, antrenorul i-a făcut proști pe consilierii primarului. „Trebuie să înțeleagă că echipa este pe un loc foarte bun față de ce s-a întâmplat în ultima perioadă la Târgu Jiu, dar trebuie susținută, lucrurile nu trebuie lăsate la întâmplare. Avem niște acționari care nu dau banii, primarul acestui oraș care vrea să bage echipa în faliment și, îi spun și public, are niște consilieri foarte proști, pentru că o echipă luată din județ cheltuie mai mult decât putem să cheltuim noi să rămânem în liga secundă. Toată lumea așteaptă să facem noi performanță doar din punct de vedere sportiv la Târgu Jiu. Toate echipele care sunt sub noi stau mult mai bine din punct de vedere financiar, s-au făcut multe transferuri, au luat mulți jucători, sunt preocupați ca echipele lor să rămână în liga a doua. Sper ca și conducerea clubului să înțeleagă că am ajuns iar într-un moment foarte bun, să fie alături de noi și să rezolve problemele pe care nu le-au rezolvat”, a declarat Bogoi la finalul meciului cu Brăila, unul cu șapte goluri.

Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spunea săptămâna trecută că cea mai bună variantă pentru Pandurii ar fi fost să intre în faliment după retrogradarea din Liga 1 și să o ia de la zero, din Liga a 4-a, așa cum au făcut-o Rapid, Petrolul, UTA, „U” Cluj, Oțelul, Farul, FC Brașov sau Ceahlăul. Toate aceste echipe au luat-o de la zero după ce au intrat în faliment, iar în afară de ultimele două restul sunt deja la nivelul Ligii 2.

Romanescu consideră că Pandurii este „ca bolnavul ținut de aparate pe patul de spital”, cu perfuzii. Calea falimentului ar fi salvat clubul din această agonie. „De doi ani de zile ținem clubul Pandurii cu perfuzii, ca bolnavul ținut de aparate pe patul de spital. Dacă acceptam falimentul, te duceai în liga a patra și în doi ani, puteai să fii în liga a doua. Dacă Aradul a acceptat acest lucru, Ploieștiul, care este mare echipă, Rapidul a acceptat să plece undeva în liga a patra. Mi se pare că și U Cluj a trecut printr-o astfel de perioadă. De ce noi nu puteam să facem acest lucru?”, a spus, la Gorj TV, Romanescu.

Edilul șef din Târgu Jiu are în plan să discute cu aleșii locali și să stabilească împreună soarta clubului de fotbal condus din umbră de Marin Condescu. „Ținem un club în agonie și nu vom avea soluții. Sunt foarte multe procese. Este un proces și cu Finanțele Publice. Nu știu cum se va desfășura. Sunt multe lucruri care nu îi dau posibilitatea să funcționeze. Am sperat că o să găsim înțelegere. Acționar la Pandurii Târgu Jiu este Consiliul Local, care n-are patrimoniu, n-are buget, n-are nimic. Trebuie să inițiem o hotărâre de Consiliu Local să luăm o decizie într-o direcție sau alta. Nu suntem în situația financiară încât să ținem un club de liga întâi. Nici Consiliul Local, nici Consiliul Județean”, a încheiat primarul Marcel Romanescu.

Dacă sezonul trecut de Liga 2 Pandurii și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Motru, în actualul campionat a revenit la Târgu Jiu, după ce, vara trecută, în complexul Municipal a fost refăcut terenul sintetic. Ediția trecută, formația gorjeană s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă. În acest sezon, după 26 de etape, Pandurii se află pe locul 9, cu 32 de puncte, cu șase mai mult decât ultima clasată care ar pica în Liga 3.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Pandurii joacă la Timișoara, cu Ripensia.

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă