Președintele CJ Botoșani s-a răzgândit și nu mai dă bani echipei de fotbal!

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 15:18 Diverse
Președintele CJ Botoșani s-a răzgândit** și nu mai dă bani echipei de fotbal!

Președintele Consiliului Județean se joacă de-a finanțarea fotbalului. După ce a promis în toate campaniile electorale că va aloca bani pentru echipa fanion a județului astfel încât aceasta să promoveze în liga I, între timp, Florin Țurcanu s-a răzgândit.

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi s-a constatat că în 2009, Consiliul Județean a alocat Asociației FC Botoșani suma de 200.000 de lei dar nu s-a respectat procedura legală. În aceste condiții, Consiliul Județean a fost obligat să recupereze acești bani.

„Din câte știu, chestiunea aceasta este de vreo patru ani. Consiliul Județean a dat la fotbal niște bani. Noi am crezut că acest conflict s-a închis. Era o chestiune legată de afilierea clubului FC Botoșani la Federația Română de Fotbal. Lucrurile s-au clarificat ulterior. Acum, Curtea de Conturi este în proces cu Consiliul Județean”, a spus Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani.

Valeriu Iftime susține că a avut o discuție cu Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean, pe această temă și este dispus să plătească cei 200.000 de lei. Singura condiție este ca președintele Consiliului Județean să-și respecte promisiunile din campaniile electorale și să susțină financiar clubul FC Botoșani. După această discuție, Florin Țurcanu i-a trimis un SMS lui Valeriu Iftime prin care îl anunța că nu va mai aloca bani pentru FC Botoșani.

„I-am explicat președintelui, am crezut că a înțeles… Am aflat acum două-trei zile că nu mai dă niciun ban la FC Botoșani pentru că avem un litigiu. Ieri mi-a trimis un mesaj că avem o problemă cu Curtea de Conturi. Am promis că plătesc acești bani doar dacă vom primi finanțare de la FC Botoșani. Dacă nu, nici nu mă gândesc. O să ne judecăm până vom câștiga procesul”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Președintele Consiliului Județean susține că el va respecta legea și că deocamdată nu alocă niciun lei clubului FC Botoșani. „Până nu se rezolvă acel litigiu, nu pot să dau niciun leu. Ulterior, dacă legea ne va permite voi da. La ora aceasta nu îmi permite”, a afirmat Țurcanu.

În condițiile în care Consiliul Județean nu va aloca suma de un milion de lei, promisă de Florin Țurcanu în campaniile electorale, FC Botoșani va renunța la obiectivul de a promova în primul eșalon.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 15:18 Diverse
Pe aceeași temă