Pas vital pentru viitorul stadion al Timișoarei. Anunțul făcut de primarul Nicolae Robu

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Jan. 2020, 20:09 Diverse
Pas vital pentru viitorul stadion al Timișoarei.** Anunțul făcut de primarul Nicolae Robu

Viitorul stadion al Timișoarei, care se va ridica pe aceeași locație ca și stadionul „Dan Păltinișanu”, prinde tot mai mult contur. Compania Națională de Investiții (CNI) a decis câștigătorii licitației, iar, în curând, va începe și munca efectivă la studiul de fezabilitate, lucru necesar înainte de orice investiție pe bani publici.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat că are informația că, de luni, Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a realizării documentației necesare pentru noua arenă. Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA.

„Am aflat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor, cu data de 27.01.2020, pt elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate și a Altor studii de specialitate, de către CNI, către câștigătorul licitației organizate pe temă de către CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA”, a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Primele documentem gata în vară

Termenul pentru realizarea documentației este de 135 de zile, așadar, la începutul lunii iulie, documentația ar trebui să fie gata.

Noul stadion va avea aceeeași capacitate ca cel actual, dar va fi cu tribune acoperite și fără pistă. Alte detalii, cum ar fi forma tribunelor, încă nu au fost stabilite.

Arena actuală va fi demolată după ce se termină și proiectul tehnic, care se face după studiul de fezabilitate. Așa a anunțat în urmă cu câteva luni președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Arena e în proprietatea autorităților județene.

Așadar, mai durează până vor intra și buldozerele efectiv pe stadion. Dar nu este exclus să se întâmple până la finalul acestui an. Un lucru e sigur însă. În 1-3 mai, stadionul „Dan Păltinișanu” va fi plin, dar nu pentru fotbal, ci pentru Festivalul Diskoteka, de muzică retro.

Echipele timișorene din Liga 2, ASU Politehnica și Ripensia, și-au desfășurat, în acest sezon, meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Dan Păltinișanu” doar împotriva unor adversari cu nume.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Jan. 2020, 20:09 Diverse
Pe aceeași temă