NU rasismului, NU blaturilor! FRF și AFAN țin seminarii pentru a avertiza jucătorii la ce riscuri sunt supuși

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 18:30 Diverse

Marți dimineață, jucătorii lui CS Mioveni au parti­cipat la un seminar împotriva rasismului și a blatu­rilor pentru pariuri din fotbal, ținut de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și de reprezentanți ai AFAN. Astfel, în sala de ședințe a Centrului Cultural Mioveni, galben-verzii i-au ascultat timp de 30 de minute pe Costin Negraru, managerul Comisiei de Integritate din cadrul federației, Emilian Hulubei, fostul jucător al Gloriei Buzău, în prezent conducătorul AFAN, și pe Cătălin Munteanu, fost fotbalist, actualmente în AFAN.

Cei trei le-au prezentat fotbaliștilor un filmuleț de câteva minute despre un mafiot din Statele Unite, cum racola acesta jucătorii pentru a face blaturi pentru pariuri. Fotbaliștii au fost îndemnați să nu intre în astfel de conjuncturi, să nu facă așa ceva, explicându-li-se ce înseamnă de fapt să intri în mafia pariurilor.

De asemenea, jucătorilor li s-a mai adus la cunoștință că membrii Comisiei de Integritate din FRF au pe masă 48 de meciuri suspecte de blat din ligile I, II și III și că munca mână în mână cu Poliția, DIICOT-ul și DNA-ul va da în scurt timp, roade, dovedindu-se blaturile dintr-unul din meciurile suspecte.

Reprezentanții FRF și AFAN vor face aceste întâlniri cu toate echipele de Liga I, II și III, iar astăzi, după Mioveni a urmat o deplasare la Vâlcea, pentru ca mâine să se discute cu fotbaliștii Astrei și ai Petrolului.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 18:30 Diverse
Pe aceeași temă