Lucrările de montare a gazonului sintetic pe stadionul Motorul din Arad au început de luni, iar stagiul acestora a avansat vizibil în cele trei zile de muncă de până acum. Primele două segmente de gazon au fost întinse, iar reprezentantul firmei care a câștigat licitația organizată de primărie susține că la finalul lunii iulie ar trebui tăiată pangliga de inaugurare.
Nu la fel de sigur este și Ionuț Popa, cel care zilnic conduce câte două antrenamente pe terenul secund al bazei sportive Motorul și care urmărește și analizează stadiul lucrărilor. Antrenorul UTA-ei crede că produsul final va fi un fiasco, deoarece suprafața pe care se montează gazonul are grave probleme. „Suprafața de sub gazon e vălurită, nu se va putea juca fotbal aici. Nimeni nu va omologa acest teren, vom evolua tot la Șiria”, atenționează Popa.
„De luni, de când cei de la firma din Galați s-au apucat de treabă, mă tot cert pe aici. Le-am spus și chiar le-am arătat ochiometric că suprafața pe care se montează deja gazonul nu e dreaptă. Cotele ar fi trebuit măsurate cu aparate speciale, dar, din câte am văzut, nu s-a întâmplat acest lucru. În plus, am înțeles că în caietul de sarcini e prevăzut ca ultimul strat de nisip, cel care nivelează definitiv suprafața, trebuie asigurat chiar de către firma furnizoare a gazonului. Din câte mi-am dat seama, acum lucrează pe > niște polonezi contractați la rândul lor de firma din Galați, nici nu mă pot certa cu ei căci nu cunosc limba. Vă spun cu mâna pe inimă, suprafața de sub gazon e vălurită, nu se va putea juca fotbal aici. Nimeni nu va omologa acest teren, vom evolua tot la Șiria. Nu știu cine trebuie să ia măsuri, dar ele trebuie luate până nu e prea târziu și se face până la final această muncă de mântuială”, a spus Popa pentru Sport Arad.
Reprezentantul firmei care face lucrarea la stadionul Motorul spune că suprafața de joc „este în toleranță, nu există deficiențe majore”. „Țin în permanență legătura cu colegii de la Arad, primesc și poze și mi s-a spus că totul decurge conform graficului. După ce vom rula toate bucățile de sintetic, urmează procesul de lipire, de fixare între ele, dar și de desenare a benzilor de marcaj. Apoi, urmează stratul de nisip cuarțat care să fixeze firul de iarbă sintetică, plus împrăștierea granulelor de cauciuc de culoare verde. Pentru această ultimă operațiune, care, anticipăm noi, se va consuma peste 12-15 zile, vom trimite și mașinile de mică mecanizare din dotarea firmei noastre, dar și mână de lucru suplimentară. Noi vrem să terminăm și să predăm lucrarea în maxim 21 de zile, dar și dacă apar aspecte neprevăzute legate de vreme sau altele tot ne vom încadra în termenul de 30 de zile prevăzut în contract”, a comentat reprezentantul firmei ISCHIA Sport.
În altă ordine de idei, la UTA este așteptat golgheterul Daciei Unirea Brăila, Alexandru Pop, care până acum a dat probe la CSM Poli Iași și FC Botoșani, însă nu a fost păstrat de niciuna. Team-managerul Marian Costea susține că s-a înțeles verbal cu el.
Foto: Sport Arad