Ironia sorţii! Mihai Costea, fotbalistul pentru vânzarea căruia Adrian Mititelu a intrat la puşcărie, ar putea juca pe ”Ion Oblemenco”! Reacția atacantului după arestarea fostului său patron

Autori: Cosmin STAICU, Cornel POPESCU Publicat: 06 Nov. 2020, 11:30 Actualizat: 06 Nov. 2020, 11:32 Diverse
Ironia sorţii! Mihai Costea, fotbalistul pentru vânzarea căruia Adrian Mititelu a intrat la puşcărie, ar putea juca pe ”Ion Oblemenco”! Reacția atacantului după arestarea fostului său patron

Mihai Costea sau Costea II, fotbalistul pentru vânzarea căruia Adrian Mititelu a intrat la puşcărie, ar putea juca pe arena „Ion Oblemenco” chiar a doua zi după ce fostul său patron a fost ridicat de poliţişti şi dus la închisoare.

Mihai Costea, care acum are 32 de ani, a semnat un contract până la finalul acestui sezon cu Chindia Târgovişte, care vineri întâlneşte Universitatea Craiova, în etapa a 10-a a Ligii 1, pe arena din Bănie.

Mihai Costea a fost adus în 2006 la FC U Craiova odată cu fratele său mai mare, Florin Costea, de la CSM Râmnicu Vâlcea. A jucat 84 de meciuri şi a marcat 14 goluri pentru echipa lui Adrian Mititelu înainte de a-i fi vândut lui Gigi Becali, la FCSB, pentru 1,1 milioane de euro, în urmă cu 9 ani. Cel poreclit „Nilă” a mai jucat pentru FCSB, Al Ittihad Kalba, Al Fujairah, Al Arabi şi FC Voluntari.

Mihai Costea poate juca pe „Ion Oblemenco” la o zi după ce fostul său patron a fost arestat

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat joi, 5 noiembrie 2020, pe Adrian Marin Mititelu la 3 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011.

Decizia este definitivă şi patronul echipei din liga secundă U Craiova 1948 SA a fost deja ridicat de acasă de poliţişti. „În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, scrie portal.just.ro.

Patronul ”FC U” Craiova, Adrian Mititelu, a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Dolj în procesul deschis de procurorii DNA în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011, dar au făcut recurs procurorii. Mititelu a primit 1,1 milioane de euro de la Gigi Becali pentru transferul lui Mihai Costea, iar procurorii l-au acuzat pe Mititelu de evaziune fiscală și înșelăciune, fiindcă Fiscul instituise deja sechestru pe jucători, pentru recuperarea unor datorii către stat ale firmei pe care funcționa clubul.

Mihai Costea, prima reacție după ce Adrian Mititelu a fost condamnat în dosarul transferului său la FCSB

După senținta și arestarea lui Adrian Mititelu, Mihai Costea a susținut că nu se aștepta ca fostul său patron de la FC U Craiova să fie trimis în spatele gratiilor din cauza transferului său la FCSB.

Costea a spus că nu știe foarte multe informații în legătură cu discuțiile purtate de Adrian Mititelu cu Gigi Becali pentru transferul său, doar că finanțatorul lui FC U Craiova urma să încaseze 1,4 milioane de euro.

„Nu e plăcut, îți dai seama… mai ales că știu că fusese achitat în primă instanță. Am mai urmărit și eu prin presă. Eu, ca jucător, nu cunosc detaliile, îți dai seama. Știu că trebuia să plec de la Craiova pentru 1,4 milioane de euro, pentru 60 la sută din drepturile federative, dintr-un eventual transfer (Adrian Mititelu mai primea 40 la sută din sumă).
Jucătorul nu știe mai multe. Ce să zic… îmi pare rău pentru Adrian Mititelu! Am trăit clipe frumoase împreună și a avut o relație specială cu mine și cu fratele meu. Nu știu exact cum s-a întâmplat să fie condamnat. Îmi pare rău și sper să treacă cu bine pe acest nou necaz”, a spus Mihai Costea pentru Fanatik.

Mihai Costea, despre transferul controversat la FCSB

Mihai Costea a vorbit și despre momentul în care a fost transferat de Gigi Becali de la FC U Craiova și susține că a semnat din postura de jucător liber de contract cu gruparea roș-albastră.

„Eu știu că am semnat liber. Am plecat de la Craiova la Steaua. Punct. Acuma nu vezi ce se întâmplă? Ba că e Craiova, ba CS U, ba e FCSB, ba e Steaua. La noi în țară se poate întâmpla orice! Deci e posibil orice. Nu știu care e cauza și nu sunt eu în măsură să spun asta. Eu nu am știut nimic de discuții sau negocieri. A venit seara Adrian Mititelu la mine și mi-a zis: „Te dau la Steaua!” Atât.
Țin minte când m-a adus prima dată, m-a dus la finala Cupei Steaua-Dinamo, la Brașov. Atunci ne-am întâlnit prima oară. Eu n-aveam drept de joc și am stat în tribună. Era Cosmin Olăroiu atunci și a plecat după ce am luat cupa”, a mai spus Mihai Costea.

Autori: Cosmin STAICU, Cornel POPESCU Publicat: 06 Nov. 2020, 11:30 Actualizat: 06 Nov. 2020, 11:32 Diverse
Pe aceeași temă