Investiții uriașe pentru licență!

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 13:06 Diverse
Investiții uriașe pentru licență!

FC Botoșani a demarat procedurile în vederea întocmirii dosarului de licențiere pentru Liga I, conducerea grupării afirmând că va parcurge acest proces pentru ca în eventualitatea promovării să poată obține dreptul de a participa în Liga I.

În acest sens, la sfârșitul săptămânii trecute, oficialii grupării locale au participat la un seminar pe criterii financiare la Federația Română de Fotbal (FRF), la care au fost invitați reprezentanții cluburilor din primele două eșaloane valorice ale țării.

„Până pe 31 martie trebuie să depunem la FRF dosarul în vederea obținerii licenței pentru Liga I, urmând ca ulterior să fim programați pentru a ne susține dosarul”, a declarat Cornel Șfaițer, președintele executiv al FC Botoșani.

Oficialul a spus că pe lângă criteriile financiare și sportive, FC Botoșani trebuie să îndeplinească și criteriile legate de infrastructură. Președintele executiv al grupării l-a înștiințat pe primarul Ovidiu Portariuc despre investițiile care trebuie făcute la stadion pentru ca acesta să poată găzdui meciuri de Liga I.

Acestea se ridică la minim 600.000 de euro. Cele mai importante ar fi achiziționarea unei instalații de nocturnă, a unui sistem de încălzire a terenului, a unui sistem de contorizare a spectatorilor prin turnicheți, modernizarea vestiarelor și dotarea arenei cu încă cel puțin 600 de scaune pentru a se ajunge la 7.000 de scaune, minimum prevăzut în manualul de licențiere.

Nu vor benficia de banii de la UEFA pentru refacerea suprafeței de joc

Cluburile de liga secundă au ratat șansa de a-și reface suprafețele de joc cu bani de la UEFA. Cornel Șfaițer, reprezentantul cluburilor de liga secundă în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, a declarat că doar trei cluburi din Liga a II-a au depus proiecte în vederea obținerii unei finanțări de la UEFA.

„Am insistat la colegii de Liga a II-a să întocmească documentația. A fost timpul necesar dar din păcate numai trei cluburi, Bacăul, Tulcea și Dunărea Galați au depus proiect. Veneau 140.000 de euro de la UEFA, însă comunitatea locală trebuia să facă dovada că vine cu aceeași sumă. Noi, FC Botoșani nu am depus documentația pentru că era un proiect de finanțare legat strict doar pe partea de suprafață de joc. Este păcat că nu s-a reușit să se finalizeze pentru că s-au pierdut niște bani. Probabil că pe viitor vor mai veni fonduri de la UEFA”, a menționat Cornel Șfaițer.

Sursa: Monitorul de Botoșani

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 13:06 Diverse
Pe aceeași temă