Greviștii întâmpină primele probleme: „Pe căldura asta se poate rezista o săptămână sau zece zile”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Aug. 2013, 16:39 Actualizat: 08 Aug. 2013, 16:40 Diverse
Greviștii întâmpină primele probleme:  „Pe căldura asta se poate rezista o săptămână sau zece zile”

Rodica Nicolae, medicul de pe ambulanța care a verificat starea celor aproximativ 20 de suporteri rapidiști intrați în greva foamei, a declarat, joi, că unul dintre aceștia are glicemia scăzută și riscă să facă o criză de hipoglicemie.

„Deocamdată se simt bine, sunt plini de elan și energie, dar este o problemă, unul dintre ei deja are o glicemie mică. Va avea de suferit foarte repede. Sunt destui și cu tensiune mare, poate și pentru că sunt mai surescitați acum, mai agitați. Eu le recomand măcar să bea apă. N-am cum să spun cât suportă fiecare pentru că nu le cunosc antecedentele. Dar pe căldura asta se poate rezista o săptămână sau zece zile. Însă numai dacă beau apă și își conservă energia. Altfel, pot face criză de hipolcalcemie, de hipoglicemie sau comă hipoglicemică. Ă‚sta este cel mai rapid lucru care se va întâmpla, hipoglicemia. Iar dacă nu se intervine la timp, creierul fără glucoză nu trăiește, iar inima fără calciu nu bate. Deci există și riscul de deces dacă nu se intervine”, a explicat medicul.

Rodica Nicolae a adăugat că un alt suporter are antecedente cardiace. „Unul dintre ei mi-a spus că a avut în trecut un infarct, vreau să îi facem un EKG, să vedem cum stă și să știm ce să îi recomandăm. Oricum, sunt foarte determinați, hotărâți. Sinceră să fiu nu mă așteptam ca ei să intre în greva foamei. Deși știu că echipa Rapid este foarte iubită, nu mă așteptam la un asemenea protest. Chiar am fost uimită când am auzit”, a spus medicul de pe ambulanță.

Suporterul rapidist care are probleme cu glicemia, cunoscut sub numele de Speedy, a afirmat că este optimist și că va continua greva foamei până când Mircea Sandu și Dumitru Dragomir vor demisiona. „Mi-au spus că stau bine cu tensiunea, glicemia însă este sub 50. Mai am puțin și mă duc spre comă, dar sper să crească de la apă. Suntem optimiști. Noi vrem demisia lui Mitică Dragomir și Mircea Sandu. Acum suntem 20 de suporteri în grevă, așteptăm să ni se mai alăture. O să ajungă astăzi și suporterul care a plecat de la Târgoviște pe jos spre Giulești. Vineri o să fim și mai mulți. Când o să începem să picăm pe capete se vor lua și măsuri. Până atunci jucăm table, rummy, cântăm, avem și un «spa» aici, putem oricând să facem o saună în corturi”, a spus, în glumă, Speedy.

Șeful galeriei Rapid, Liviu Ungureanu, cunoscut și sub numele de Bocciu, a declarat că protestul nu este în niciun caz o glumă, așa cum consideră conducătorii FRF și LPF. „Am tensiunea puțin mare, 17 cu 11, și doamna de pe salvare mi-a dat o pastilă să îmi regleze tensiunea. N-am mai mâncat de ieri, de la ora 17.00. Suntem aproximativ 20 de suporteri, așteptăm mai mulți, pentru că familia rapidistă este numeroasă. Ar fi trebuit să vină toți, indiferent de vârstă. Sperăm să se facă ordine în fotbalul românesc, ăsta este scopul nostru. Cerem demisia domnilor Mircea Sandu și Mitică Dragomir. Am văzut că dânșii au luat în glumă protestul nostru. Acum o să vadă toată țara că nu este o glumă. Dânșii sunt incompetenții fotbalului românesc, dânșii sunt vinovați. Cum și noi, suporterii, suntem vinovați pentru ce facem în tribune, așa și ei sunt vinovați pentru mocirla în care se află fotbalul românesc”, a precizat Ungureanu.

În vârstă de 18 ani, Florin Alexandru, suporterul cu antecedente cardiace, a afirmat că se simte puțin rău, dar este hotărât să nu cedeze. „Voi rezista cât este nevoie. Nu contează că am probleme cardiace, noi pentru Rapid ne-am născut și pentru Rapid suntem gata să ne dăm viața. Rapid merită totul. Mi-e rău un pic, dar pentru echipa noastră trebuie să ținem mereu steagul sus. Familia mea nu prea a fost de acord să intru în greva foamei, dar știți cum este, «Mamă, te iubesc, dar viața mea este Rapid»”, a menționat Alexandru.

Aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, miercuri, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu și spun că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona conducerile FRF și LPF, vinovate în opinia lor de retrogradarea formației favorite.

Suporterii și-au instalat corturi pe zona gazonată de lângă terenul de joc al arenei, în apropierea intrării la vestiare. Ei și-au adus rezerve de apă și au afișat bannere pe care scrie: „Dincolo de Rapid nu există viață”, „Mereu ne-ați lovit, inimile noastre rămân lângă Rapid”, „Ne-ați plimbat din A în B să vă faceți poftele”, „Chiar de inima ne doare, rapidiști în continuare”. Totodată, ei au arborat pe cort un banner cu portretul actorului Florian Pittiș, cunoscut suporter rapidist, decedat în 2007.

Sursa: Mediafax

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Aug. 2013, 16:39 Actualizat: 08 Aug. 2013, 16:40 Diverse
Pe aceeași temă