CSM Lugoj, în grevă! Cea mai bine clasată echipă din Timiș în Liga 3 se confruntă cu probleme financiare. Jucătorii nu mai rezistă

Marius ANGHEL 15 Nov. 2017, 16:10 Campionat
CSM Lugoj, în grevă!** Cea mai bine clasată echipă din Timiș în Liga 3 se confruntă cu probleme financiare. Jucătorii nu mai rezistă

CSM Lugoj, una dintre „nucile tari” dintre echipele timișene din Liga a 3-a, trece prin momente grele. Formația antrenată de Cosmin Petruescu nu s-a „scăldat” niciodată în bani mulți și era recunoscută pentru faptul că dă salarii mici, dar, de data aceasta, neajunsurile au devenit mai mari ca în trecut.

Informațiile Liga2.ro sunt că, miercuri, fotbaliștii echipei de pe locul 3 din Seria a 4-a au refuzat să se antreneze, sătui de restanțele care s-au acumulat de luni bune. Joi însă, echipa își va relua pregătirea în mod normal. Problemele de la CSM Lugoj, club de drept public al muncipalității lugojene, cu mai multe secții, au devenit mai accentuate în ultimele luni. La echipa de volei feminin din prima ligă problemele apasă și ele tot mai mult. CSM Lugoj mai are secții de lupte libere și greco-romane, box,  gimnastică sau șah.

Problemele mari au început din 2016, de când Consiliul Județean Timiș nu a mai finanțat clubul pe concursul de proiecte organizat în baza legii 350, pe motiv că e vorba de un club de drept public, nu de unul de drept privat.

În aceste condiții, CSM Lugoj a rămas cu bani din sponsorizări și finanțarea de la primăria lugojeană. În ultima vreme însă, nici de la municipalitatea lugojeană semnalele nu sunt grozave. Restanțele devin tot mai apăsătoare, mai ales că se acumulează sume tot mai mari din urmă.

CSM Lugoj are 22 de puncte acumulate în 11 meciuri jucate în 12 etape, se află pe locul 3 în Seria a 4-a, la 9 puncte în spatele liderului ACS Șirineasa, însă e cea mai bine clasată dintre echipele timișene prezente în Liga 3. ACS Ghiroda (locul 9, 16 puncte), Millenium Giarmata (locul 13, 8 puncte), Centrul Național de Pregătire Timișoara (locul 14, 7 puncte) și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (locul 15, -4 puncte) sunt celelalte echipe ale județului Timiș prezente în a treia ligă.

Vineri, de la ora 14:00, pe stadionul Tineretului, CSM Lugoj joacă în etapa a 13-a, cu locul 4, Cetate Deva, care are 21 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 15 Nov. 2017, 16:10 Campionat
Pe aceeași temă