Gigi Becali, implicat în dosarul în urma căruia Adrian Mititelu a fost arestat: ”Am fost nevoit să mă consider parte vătămată!” Ce spunea patronul FCSB despre cazul ”Mihai Costea”. Dumitru Dragomir, șocat de condamnarea patronului ”FC U” Craiova

Autor: Robert ZANFIR Publicat: 06 Nov. 2020, 11:57 Diverse
Gigi Becali, implicat în dosarul în urma căruia Adrian Mititelu a fost arestat: ”Am fost nevoit să mă consider parte vătămată!” Ce spunea patronul FCSB despre cazul ”Mihai Costea”. Dumitru Dragomir, șocat de condamnarea patronului ”FC U” Craiova

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost parte vătămată în dosarul transferului lui Mihai Costea de la FC U Craiova la clubul bucureștean, în urma căruia Adrian Mititelu a fost arestat și va executa trei ani de închisoare.

Adrian Mititelu a fost arestat joi, 5 noiembrie 2020, și va face 3 ani de detenție după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea.

Totul i se trage din 2011, atunci când atacantul a fost cedat la FCSB, în ciuda interdicției la transferuri pe care FC U Craiova o avea din cauza unor datorii la bugetul statului.

Gigi Becali, implicat în dezastrul lui Adrian Mititelu: „Am fost nevoit să mă consider parte vătămată!”

Gigi Becali a fost nevoit să se implice în proces. Patronul FCSB spune că judecătorii l-au avertizat că, în cazul în care nu se va constitui în parte vătămată, va fi considerat complice

„Eu nu am vrut să îi mai fac nici o problemă lui Adrian Mititelu că şi aşa are omul multe pe cap. Dar nu puteam să cad şi eu alături de el.

Procurorii m-au chemat la Craiova şi mi-au spus în faţă de ce îl vor acuza pe Mititelu. Mi-au spus că dacă Steaua nu se constituie parte vătămată în proces, atunci mă vor băga şi pe mine ca şi complice al lui Mititelu.

Mi-au spus că Mititelu a făcut nu ştiu ce inginerii cu banii de pe Mihai Costea şi a fentat Statul. Aşa că am fost nevoit să mă consider şi eu parte vătămată”, declara în vara trecută patronul FCSB.

Dumitru Dragomir, șocat de arestarea lui Adrian Mititelu

Dumitru Dragomir s-a arătat șocat de vestea arestării lui Adrian Mititelu. Fostul șef de la LPF a declarat că regretă situația prin care trece patronul ”FC U” Craiova.

„Acum vă aud. A fost condamnat? Doamne ferește. Vai de capul meu. Îmi pare rău de Mititelu. Nu îmi mai aduc aminte nimic de atunci, sunt ani de zile de atunci.

Îmi pare rău de el. Chiar dacă a încercat să mă păcălească și pe mine.

E și tânăr, nu are peste 65 de ani ca să beneficieze de reducerea pedepsei, e grav. Mie îmi pare rău de el”, a reacționat Dumitru Dragomir pentru as.ro.

De ce l-a trimis DNA în judecată pe Adrian Mititelu

Transferul lui Mihai Costea de la Craiova la FCSB a fost unul cu cântec pentru că lotul lui Mititelu se afla sub sechestrul Fiscului în momentul perfectării mutării. Clubul avea debite uriașe către bugetul statului, iar patronul oltenilor nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător.

LA data de 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe drepturile federative de joc a 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Asta pentru că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Adrian Mititelu și Gigel Preoteasa au fost trimişi în judecată în vara anului 2016.

Autor: Robert ZANFIR Publicat: 06 Nov. 2020, 11:57 Diverse
Pe aceeași temă