Gică Mihali: „Cordoș va fi noul Gabi Tamaș”

06 Dec. 2008, 20:01 Diverse
Gică Mihali:**

Viitorul fotbalului românesc este asigurat. Trei dintre talentele ce vin tare din urmă sunt Andrei Cordoș, Fabian Teușan și Cezar Lungu. Toți au jucat joi in meciul amical dintre România “A” și naționala U21 a României, încheiată cu victoria seniorilor cu 3-1, primul incepând ca titular în unsprezecele lui Săndoi, iar ceilalți doi pe parcursul celei de-a doua reprize.

 

Fabian Teușan, jucătorul Timișoarei împrumutat la CS Buftea, este unul din cei mai apreciați oameni ai lui Ioan Balaur, la echipa ilfoveană evoluând constant pe postul de fundaș stânga. ”Fabian este un jucător promițător. Este polivalent și poate evolua ca fundaș central, stânga, dar și la mijlocul terenului, la închidere. Are talie, tehnică, dar are și minusuri ca orice tânăr de vârsta lui”, au fost cuvintele de laudă ale lui Ioan Balaur la adresa lui Teușan.

 

Andrei Cordoș reprezintă un jucător de bază constant în prima echipă a lui Gică Mihali la U Cluj. Andrei evoluează pe postul de fundaș central și după vorbele tenicianului “șepciilor roșii”, acesta va fii noul Tamaș. “Este un jucător de mare viitor, cu un mare caracter. Are un fizic impresionant care iese ușor în evidență. A avut un tur de campionat constant. Dar ar trebui să elimine unele inexactități. Pot spune că va fii noul Gabi Tamaș”, a declarat antrenorul Universității Cluj.

 

Cezar Lungu, goolkeeperul echipei secunde a Stelei, se anunță a fi un concurent serios pentru ceilalți portari ai roș-albaștrilor. După spusele tehnicianului Leo Strizu, Lungu ar deveni mai mult decât o rezervă dacă s-ar antrena cot la cot cu ceilalți portari din lot. ”Cezar a făcut progrese enorme în ultimul timp. Îi place să se pregătească exemplar, dar stă un pic mai prost cu psihicul. Ar trebui să fie un mai ‘nesimțit’ în teren. Pot spune că e un portar de valoare apropiată de a celor de la echipa mare. Nu peste mult timp va evolua la nivel de primă ligă”, a spus antrenorul său, Leo Strizu.

 

Articol scris de : Cosmin Scarlat

06 Dec. 2008, 20:01 Diverse
Pe aceeași temă