FIFA îi obligă pe dinamoviști să plătească pentru uruguayeni!

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 12:56 Diverse

În afara acestei sume, Dinamo trebuie să mai plătească încă 1,3 milioane de euro pentru obținerea licenței

Roș-albii au termen până la finalul lunii să achite cele două milioane de euro. Altfel, la anul, vor juca în Liga a II-a!

Dinamoviștii au probleme financiare din ce în ce mai mari, iar datoriile se strâng tocmai în această perioadă, când „câinii” sunt presați de procedura de licențiere pentru sezonul viitor. Cu doar câteva săptămâni înaintea termenului limită de plată a datoriilor înregistrate până la finalul lui 2012, roș-albii au primit o veste-șoc și trebuie să plătească pentru greșelile manageriale pe care le-au făcut în trecut.

De curând FIFA a trimis o „nota de plată” , printr-o hotărâre definitivă, pentru achitarea a 700.000 de euro din cauza unui litigiu mai vechi cu Defensor Sporting Club, o echipă din Uruguay.

Dar unde începe toată povestea? În toamna lui 2009, Dinamo parafa o înțelegere cu gruparea din Montevideo pentru transferul a patru jucători, toți considerați de viitor. José Pablo Rebollo Varela (24 de ani), Martín Pena Díaz (24 de ani), Federico Dario Anastasía (23 de ani) și Diego Quintana Benítez (25 de ani) erau fotbaliștii pe care „câinii”, după ce i-au testat la echipa a doua, i-au înregimentat. Se pare, însă, că cei patru nu au fost până la urmă talentele care se arătaseră inițial a fi, astfel că șefii echipei din „Ștefan cel Mare” au renunțat în doar câteva săptămâni la serviciile fotbaliștilor, chiar dacă sud-americanii apucaseră să joace într-un meci oficial, împotriva Farului, la Dinamo II. Cu toate acestea, contractul cu Defensor fusese semnat, însă roș-albii nu l-au mai recunoscut.

Au mai vrut un jucător, tot de la Defensor

Uruguayenii au apelat la FIFA, dar litigiul a fost judecat cu dificultate. În această perioadă, mai exact în vara lui 2012, Dinamo a negociat cu Defensor pentru transferul lui Robert Herrera, un fundaș central pe care Dario Bonetti și-l dorea foarte mult. Cu toate că ajunseseră la un acord cu sud-americanii în privința apărătorului, conducătorii lui Defensor au condiționat parafarea mutării cu plata celor 700.000 de euro. Evident, roș-albii au refuzat.

Până la urmă, FIFA a luat o decizie după trei ani în acest caz și a dat dreptate clubului din capitala Uruguayului. Și, cum până acum ar fi trebuit să plătească doar 1,3 milioane de euro, datoriile către jucători, angajați și terți, pentru a-și lua licența, șefii „câinilor” trebuie să mai scoată acum încă 700.000 pentru a juca și în sezonul viitor în Liga I.

75.000 de euro valorează Diego Benitez, conform transfermarkt.de, mijlocașul fiind legitimat acum la Plaza Colonia, în liga secundă din Uruguay

125.000 de euro este valoarea lui Martin Diaz, conform transfermarkt.de. Apărătorul joacă la Montevideo Wanderers, prima ligă din Uruguay

500.000 de euro este cota de piață a lui Jose Varela, care joacă acum în prima ligă din Ecuador, la LDU de Loja

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 12:56 Diverse
Pe aceeași temă