FC Rapid a făcut plângere la UEFA împotriva FC Astra solicitând banii din transferul lui Ioniță II

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 14:25 Diverse
FC Rapid a făcut plângere la UEFA împotriva FC Astra** solicitând banii din transferul lui Ioniță II

Conducerea FC Rapid a făcut plângere la UEFA împotriva clubului Astra Giurgiu, prin care solicită să îi fie achitată suma restantă în valoare de 300.000 de euro din transferul mijlocașului Alexandru Ioniță II (foto, în tricoul Astrei), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

„Comisia de Fair-Play Financiar a UEFA a fost notificată cu privire la întârzierea plăților din transferul lui Ioniță II. Rapid cere ca gruparea Astra Giurgiu să fie sancționată conform regulamentelor în vigoare, chiar și cu depunctarea, având în vedere că există o decizie definitivă și irevocabilă pe plan național”, a afirmat, vineri, sursa citată.

Conform contractului, clubul Astra Giurgiu trebuia să vireze în contul FC Rapid ultimele două rate din transferul mijlocașului Alexandru Ioniță după cum urmează: 152.000 de euro până la 14 februarie și 148.000 de euro până la 30 aprilie.

Aflată în insolvență și având nevoie de bani pentru achitarea taxelor recursului la TAS în vederea obținerii licenței, gruparea giuleșteană s-a adresat instanțelor sportive unde a avut câștig de cauză. Comisia de Recurs a FRF a obligat gruparea patronată de Ioan Niculae la plata restanțelor, decizia fiind definitivă și irevocabilă pe plan național. Însă nici după această decizie FC Astra nu a achitat sumele restante.

Mijlocașul Alexadru Ioniță II a fost transferat la sfârșitul anului trecut de la Rapid la Astra Giurgiu în schimbul a aproximativ 500.000 de euro.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 14:25 Diverse
Pe aceeași temă