Farul va avea un nou loc de antrenament! Au început lucrările la noul teren sintetic din Complexul Sportiv ”Gheorghe Hagi” | FOTO

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 15:55 Diverse

Farul Constanța va beneficia în viitorul apropiat de un teren sintetic nou în cadrul Complexului Sportiv ”Gheorghe Hagi”, denumirea oficială a arenei din strada Primăverii. După ce la finalul anului 2019 s-au montat 2.000 de scaune noi în tribune, dar și bănci noi de rezervă și pentru observator, primăria orașului Constanța face noi investiții la arena pe care o administrează și unde își desfășoară activitatea gruparea condusă de Ciprian Marica.

Actualul teren sintetic va fi reamenajat în totalitate. Se va monta o nouă suprafață de joc sau antrenament, instalație de nocturnă, porți de joc, bănci de rezerve, tribune pentru spectatori, cât și un nou gard împrejmuitor.

Lucrările vor dura maximum trei luni de zile, anunță clubul Farul printr-un comunicat de presă:

”La începutul acestei săptămâni, Primăria Municipiului Constanța a demarat lucrările de reamenajare a terenului sintetic din cadrul Complexului Sportiv din strada Primăverii. În perioada următoare se vor executa lucrări complexe precum: decopertarea gazonului existent, demontarea gardului existent și montarea unui nou gard de împrejmuire, demontarea proiectoarelor existente și a instalației electrice aferente și montarea a 20 de proiectoare led pe stâlpii existenți.

Terenul de fotbal va avea dimensiunile 90/45 metri și va fi prevăzut cu gazon de 60 de mm înălțime, iar zona din jurul terenului, de 1968 mp, va fi prevăzută cu suprafață sintetică cu fir de 26 mm înălțime. Noul gazon sintetic ales este rezistent la temperaturi cuprinse între -35 grade Celsius și 60 de grade Celsius. Se vor monta 3 seturi porți de joc prevăzute cu plasă, 2 bănci de rezerve și 2 tribune pentru spectatori

Lucrările vor fi finalizate în maximum 90 de zile, reamenjarea terenului sintetic, a porților de fotbal, a băncilor de rezervă și a tribunelor beneficiază de la executant de o garanție de 2 ani, iar gazonul de 5 ani”.

Arena principală a complexului sportiv din Constanța se află într-o continuă stare de degradare. De exemplu, nocturna nu mai este funcțională de o bună perioadă de timp, după ce hoții au furat cablurile de curent.

Cât despre un stadion nou construit la Constanța în următoarea perioadă, conform normelor actuale, nu există ca proiect.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/lucrari-de-modernizare-la-stadionul-din-constanta-anuntul-clubului-farul-isi-schimba-fata-18605203

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 15:55 Diverse
Pe aceeași temă