EXCLUSIV | „Jucătorul cu cea mai mare calitate tehnică pe care am văzut-o”. Ce făcea Juan Albin la antrenamentele Petrolului: „Se spune că mingea…”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jan. 2019, 22:25 Actualizat: 28 Jan. 2019, 22:26 Diverse
EXCLUSIV | „Jucătorul cu cea mai mare calitate tehnică pe care am văzut-o”.  Ce făcea Juan Albin la antrenamentele Petrolului: „Se spune că mingea…”

Actualul președinte al Petrolului, Cristi Vlad (41 de ani), a vorbit, luni, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, despre forma slabă pe care au arătat-o Jeremy Bokila și Juan Albin în tricoul lui Dinamo.

Fostul jucător al echipei din „Ștefan cel Mare” nu a putut găsi o explicație pentru care cei doi nu au confirmat la fel cum au făcut-o la gruparea ploieșteană, dar laudă tehnica mijlocașului uruguayan.

„Aici l-aș include și pe Juan Albin în aceeași categorie. Amândoi au avut la noi evoluții extraordianre. Nu aș putea spune un motiv exact pentru care cei doi nu au mai reușit să repete evoluțiile pe care le-au avut la Petrolul. Poate doar Bucureștiul să contribuie la treaba asta. Poate și viața extrasportivă, poate și lipsa de motivație… pot fi multe motive.

Cred că Juan Albin este jucătorul cu cea mai mare calitate tehnică pe care am văzut-o. În jargon fotbalistic se spune că mingea nu avea secrete. În momentul în care se întorcea cu fața spre poartă și accelera, crea panică. Nu întâmplător a fost în vederile lui Real Madrid”, a spus Vlad la ProSport LIVE.

17 goluri și 8 pase decisive în 50 de partide are Juan Albin în tricoul celor de la Petrolul, acesta fiind vândut la începutul anului 2015, la mexicanii de la Tiburones Rojos, pentru 300.000 de euro. Pentru Dinamo a jucat câteva luni, în 2017, dar nu a impresionat și a plecat în Mexic.

La finalul anului 2018, Juan Angel Albin a spus că ar fi dispus să revină în România, dar doar pentru un singur club, Petrolul Ploiești, pentru care a evoluat un an și jumătate, între 2013 și 2014. Galeria echipei prahovene l-a fermecat pe uruguayan, iar acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care s-ar întoarce în fotbalul românesc.

Albin este unul dintre cei mai cunoscuți jucători stăini ce au ajuns să evolueze în România. Mijlocașul s-a făcut cunoscut în Spania la Getafe și Espanyol și a ajuns în Liga 1, la Petrolul, prin Cosmin Contra, care i-a fost coleg în La Liga. La acel moment, „Guriță” era antrenor al Petrolului și l-a convins pe uruguayan să accepte provocarea. Chiar dacă mulți străini pleacă cu un gust amar din România, Albin spune că ar reveni cu plăcere.

„Dacă mă voi întoarce în România, o voi face doar pentru a discuta cu Cristi Vlad, să mă lase să joc pe «Ilie Oană» cu Petrolul. Mereu am visat să mă întorc acolo, pentru că nu pot uita acea galerie fantastică. Și în Liga a 2-a m-aș întoarce la Petrolul!”, a declarat Juan Albin pentru Fanatik.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jan. 2019, 22:25 Actualizat: 28 Jan. 2019, 22:26 Diverse
Pe aceeași temă