„Elicopter” a zburat spre cer. Unul dintre fondatorii legendarei galerii CVUCS a decedat. Mesajele echipelor ACS Poli și ASU Politehnica

Marius ANGHEL 08 Mar. 2018, 09:57 Diverse

Nicolae Cârstov, cunoscut în rândul fanilor poliști cu porecla de „Elicopter” a decedat miercuri dimineață, după o perioadă în care boala l-a măcinat.

În ultimii ani, din cauza problemelor de sănătate, suporterul înfocat nu prea mai era prezent la meciurilor celor două Poli, dar, în trecut, „Elicopter” a avut o contribuție decisivă la înființarea galeriei Commando Viola Ultra Curva Sud, cea care uimea România meci de meci cu susținerea arătată vechii echipe, anterior și după sosirea lui Marian Iancu la Timișoara.

Nicolae Cârstov a rămas aproape de echipele de fotbal alb-violete, cu o preferință pentru ACS Poli, și după ce în oraș au apărut două echipe cu același nume. „Elicopter” se îmbolnăvise de ceva ani de diabet, iar, pe fondul afecțiunii cronice, o infecție de la degetele de la picioare s-a agravat atât de tare, încât suporterului i-a fost amputat un picior. Anul trecut, atât ACS Poli, cât și ASU Politehnica au strâns bani pentru tratamentul fanului. Starea sa de sănătate era însă tot mai proastă, iar, miercuri dimineața, un infarct i-a fost fatal.

Elicopter, unul dintre eroi

Pe forumul vechi al fanilor lui Poli, numele lui Nicu Cârstov apare printre fondatorii galeriei CVUCS: „Cei mai vechi din „CVUCS” merită amintiți. Sau printre cei mai mari fani, ca să nu supărăm pe nimeni! Sunt oameni care au pus bazele a ceea ce în 2003 a fost declarat, de către LPF, cea mai bună galerie din țară! Așa cum farmecul vieții de suporter o cere, o serie de inși nu sunt cunoscuți decât prin porecle! Iată-i pe eroi: Alin Boldura, Daniel Stanciu, Adi Stanciu, Cătălin Cocos, Cristi Joița, Mihai Dobrovolschi „Napoli”, Marius Babuciu, „Denver”, „Carlos”, Nicolae Cârstov „Elicopter”, Nicu Mursa „Umetistul”, Romeo și Claudiu „Bandi”, Cristian Schifor, „Sami”, „Ralf”, „Elmer”, Zoran „Firenze”, „Boris”, Cristi Daneș, Călin Beceat „Zagreb”, Ștefi „Zvezda”, Aurelian „Borat”, „Gheba”, Iani „Holocaust”, Ciprian Trancă, Marius Stanis, Lucian „1 Iunie”, Andrei Ciuhandu „Primaru'”, Adi „Bati-gol”, Cristi Bobar, Cristi Brâncovan „Șefu’ clasei”. Respect maxim, băieți!”.

Cei de la ACS Poli au postat un mesaj de comemorare: „Unul din cei mai mari poliști ne-a părăsit în această dimineață. Odihnește-te în pace, Nicolae „Eli” Cârstov!”

Și ASU Poli a avut un mesaj în memoria lui „Elicopter”:
Inimi de Cavaleri, pe pământ și în Cer!
Am pierdut un prieten, dar am câștigat un înger. „Elicopter” Nicolae Cârstov a plecat dintre noi, lăsând în urmă o viață de Cavaler.
Rămas bun, prieten drag! ✝️”

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Mar. 2018, 09:57 Diverse
Pe aceeași temă