Diseară e miting pentru salvarea sportului constănțean. Echipele de volei și handbal participă, cea de fotbal nu

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 13:06 Diverse

Astăzi, între orele 17:45 și 20:00, la Constanța are loc mitingul suporterilor din oraș care vor să atragă atenția și să sensibilizeze autoritățile locale și afaceriștii pentru a încerca să salveze ce se mai poate salva din cluburile profesioniste constănțene.

Administratorii paginii de Facebook „Împreună salvăm sportul constănțean” au postat un nou mesaj pe rețeaua de socializare în care anunță că la miting li se vor alătura membrii echipelor de volei și handbal. „Am discutat la jandarmerie și mitingul se poate desfășura. Având autorizația și traseul ne putem descurca și singuri. Nu ne interesează discuțiile din galeria Farului sau motivele pentru care unii sau alții vor să renunțe. Avem deja confirmarea echipelor de handbal și volei ca vor participa la miting. Autorizația includea să ne vedem la stadion și chiar dacă cei de la fotbal nu vor veni va trebui să mergem pe traseul autorizat. Împreună putem reuși!”, este mesajul postat de aceștia.

La acest miting nu vor lua parte jucătorii echipei de fotbal Farul Constanța, grupare care are promisiunea ca la viitoare ședință a Consiliului Județean să primească finanțare, deoarece nu este în litigiu cu această instituție. „Noi dorim finanțare de la Consiliul Județean și să mergem să protestăm în fața sediului instituției? Fără supărare, dar FC Farul Constanța nu va fi reprezentat la acest miting. Nu dorim să avem nicio fisură în negocierile noastre cu autoritățile și nici să le dăm motive să ne refuze pe un eventual conflict”, a declarat, pentru observator.ro, Auraș Brașoveanu, președintele clubului de fotbal.

Mitingul este considerat ca o ultimă speranță pentru supraviețuirea cluburilor de sport din Constanța. CVM Tomis, HCM Constanța și CSU Neptun Constanța sunt în pericol de desființare, soartă pe care deja au avut-o BC Farul Constanța, CSV Tomis 2004 Constanța și RCJ Farul Constanța, cluburi rămase fără finanțare de la autoritățile locale.

„Acest miting nu are și nu va avea culoare politică! Suntem interesați de jucătorii și antrenorii care luptă pentru Constanța și de soarta echipelor de performanță! În cadrul unor discuții mai ample, am decis să continuăm lupta și (la nevoie) să organizăm un miting de amploare și la București!”, se arată într-un comunicat al suporterilor, postat pe Facebook.

Mitingul se va desfășura astăzi, în intervalul orar 17:45 – 20:00, pe traseul: Stadionul FC Farul, prin curtea terenului de rugbi – strada Primăverii – bulevardul Tomis – Prefectura Constanța.

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 13:06 Diverse
Pe aceeași temă