Declarația care îi ridică în al nouălea cer pe fanii Universității Cluj. Unul dintre cei mai importanți jucători ai CFR-ului recunoaște: „Rivala are mai multă istorie decât noi”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 14:31 Diverse

Căpitanul campioanei CFR Cluj, Mario Camora (32 de ani), a acordat un interviu presei din Portugalia și s-a plâns conaționalilor de la Mais Futebol că sistemul din Liga 1 Betano, cu play-off și play-out, este unul nedrept. Apoi, fundașul stânga a dat o altă declarație sinceră, în care a transmis că Universitatea Cluj, rivala din oraș, are mai multă istorie decât echipa la care activează.

Fundașul stânga al CFR-ului a semnat, de curând, prelungirea contractului cu campioana României și, cel mai probabil, va rămâne în Gruia până la sau foarte aproape de finalul carierei de fotbalist profesionist. Într-un interviu cu titlul „Portughezul care face regulile în Transilvania lui Dracula”, lusitanii de la Mais Futebol au vrut să afle mai multe despre fotbalul din România, iar Mario și-a spus părerea sinceră.

„Campionatul este complicat și, în același timp, nedrept. Avem sezonul regular și apoi play-off, unde ni se iau jumătate din puncte. Dacă s-ar termina campionatul acum, am avea doar trei puncte avans în următoarea fază (n.r. – în play-off). Doar cu mult ghinion am putea pierde primul loc. Nu este un campionat corect și nu vorbesc aici doar despre mine. Dacă era altă echipă pe primul loc, spuneam același lucru”, a declarat Camora.

De altfel, nemulțumirile față de sistemul din Liga 1 nu reprezintă o noutate la CFR Cluj. Anul trecut, Dan Petrescu s-a plâns constant de înjumătățirea punctelor înainte de play-off, transmițând că „nicăieri în lume nu se întâmplă așa ceva”.

Camora nu rescrie istoria

Chiar dacă în ultimii ani CFR a luat fața Universității și a devenit echipa din Cluj care a contat mult mai mult pe plan intern și internațional, portughezul Camora nu se pune în fața istoriei.

„Au trecut doar 15 sau 16 ani de când clubul nostru a început să crească. Universitatea Cluj, cealaltă echipă din oraș, are mai multă istorie. N-au mai câștigat campionate, dar ei au fost mult timp în prima divizie. Stadionul nostru nu este plin de obicei, cu excepția derby-urilor și meciurilor decisive. Dar cei puțini care vin să ne vadă sunt buni”, a mai declarat Camora.

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 14:31 Diverse
Pe aceeași temă