Creditorii FC U Craiova S.A. au aprobat planul de reorganizare! Judecătorul sindic de la Tribunalul Brașov trebuie să-l confirme

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 17 Feb. 2014, 16:02 Actualizat: 17 Feb. 2014, 16:26 Diverse
Creditorii FC U Craiova S.A. au aprobat planul de reorganizare!  Judecătorul sindic de la Tribunalul Brașov trebuie să-l confirme

Adrian Mititelu anunță pe site-ul oficial al FC Universitatea că i s-a aprobat planul de reorganizare al societății care administrează clubul. Astfel, la sediul SC Lider Lichidare Reorganizare SPRL București, administratorului judiciar al societății FC U Craiova SA, aflată în insolvență, a avut loc ședința Adunării Creditorilor pentru aprobarea planului de reorganizare, acesta fiind votat de majoritatea creditorilor. Firma Euroexpo Târgu Mureș, care posedă creanțe de 300.000 de euro, nu a votat planul, dar votul s-a considerat pozitiv, întrucât își va primi plata în mod preferențial.

Pentru ca planul votat de către creditori să fie pus în aplicare, iar clubul lui Adrian Mititelu să fie reorganizat, este nevoie și de confirmarea judecătorului sindic de la Tribunalul Brașov, peste două săptămâni.

Iată comunicatul echipei craiovene:

„Astazi la sediul SC LIDER LICHIDARE-REORGANIZARE SPRL BUCURESTI a avut loc sedinta Adunarii Creditorilor Fotbal Club U Craiova S.A. cu privire la aprobarea planului de reorganizare al societatii.
 
Planul a fost supus la vot si votat in unanimitate. Chiar daca firma EUROEXPO SRL TARGU MURES a votat impotriva aprobarii planului, conform Legii 85/2006, se considera, automat, votul ca fiind unul pozitiv in ceea ce-i priveste pe creditorii care isi primesc plata in mod preferential. Astfel ca votul EUROEXPO SRL TARGU MURES este, din oficiu, unul pozitiv si nu are nicio relevanta juridica ceea ce a mentionat aceasta societate in sedinta Adunarii Creditorilor.
 
Pe de alta parte, Fotbal Club U Craiova S.A. si creditorul Valorificare Creante SRL au contestat dreptul de vot al cretitorului EUROEXPO SRL Targu Mures, deoarce aceasta societate se afla in conflict de interese datorita faptului ca are relatii comerciale cu Federatia Romana de Fotbal, persoana juridica direct interesata sa provoace falimentul Fotbal Club U Craiova S.A.
 
Mai mult decat atat, Fotbal Club U Craiova S.A. detine indicii si dovezi ca EUROEXPO SRL Targu Mures a cesionat deja creanta, in mod fraudulos, unor alte persoane care detin in fapt creanta si cer falimentul Fotbal Club U Craiova S.A., cu privire la acest aspect Fotbal Club U Craiova S.A. a sesizat deja Directia Nationala Anticoruptie.
 
Din punct de vedere al Legii 85/2006 planul este considerat votat de catre creditori urmand ca judecatorul sindic de la Tribunalul Brasov sa confirme in urmatoarele doua-trei saptamani acest plan pentru ca acesta sa intre in vigoare.
Dupa confirmarea planului de catre judecatorul sindic activitatea clubului de fotbal se reorganizeaza in conformitate cu acesta.”

Articol scris de Cosmin STAICU

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 17 Feb. 2014, 16:02 Actualizat: 17 Feb. 2014, 16:26 Diverse
Pe aceeași temă