CNI se implică în construcția încă a unui stadion în România. „Primăria a obținut acordul. Cred că se va face începând cu anul viitor”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2017, 15:24 Diverse

România ar putea beneficia în anii următori de încă un stadion nou, într-o locație care a revenit anul trecut cu o echipă în campionatul Ligii 2 și care atrage multe alte cluburi de fotbal atunci când acestea joacă în orașele sau comunele din apropiere.

Primăria Snagov își dorește un stadion modern în locul celui actual, din satul Ghermănești, și pentru asta a înaintat un proiect către Compania Națională de Investiții. Zilele trecute, CNI și-a dat acordul, iar antrenorul echipei care ar beneficia prima de această arenă a făcut anunțul.

„Primăria a obținut acordul pentru a se face un nou stadion. Îl va face CNI. Este bine că va exista un alt stadion între București și Ploiești. Este păcat să nu fie la Snagov un stadion modern, care să poată fi folosit și de loturile naționale. Cred că se va face începând cu anul viitor”, a spus Valeriu Răchită la DigiSport.

Valeriu Răchită antrenează din vară la Sportul Snagov, echipă care după 12 etape desfășurate din acest sezon al Ligii 2 se află pe locul 10, cu 16 puncte acumulate. Actualul stadion pe care joacă echipa ilfoveană, Voința, este situat în satul Ghermănești, a fost inaugurat în 1997 și are o capacitate de 1.500 de locuri.

La Snagov vin să se cazeze și să se antreneze aproape toate echipele din Liga 1 și 2 care joacă în apropiere, fie la București, Balotești, Afumați, Clinceni, Chiajna, Voluntari sau alte locații de pe lângă Capitală care au cluburi angrenate în primele două ligi.

Compania Națională de Investiții e aproape de finalizarea în acest an a stadioanelor din Craiova și Târgu Jiu și are în plan construcția de arene și la Alexandria, București sau Târgoviște.

În județul Ilfov era în plan de mulți ani construcția unui stadion nou de care să beneficieze mai multe echipe, ca CS Otopeni, Concordia Chiajna sau FC Voluntari. Au trecut mai mulți ani de atunci și între timp fiecare comună sau oraș din Ilfov care a ajuns cel puțin la nivelul Ligii 2 a încercat să își modernizeze propria arenă, cazul Chiajnei, Voluntariului, Clinceniului sau Afumațiului.

Marius ANGHEL 18 Oct. 2017, 15:24 Diverse
Pe aceeași temă