Câmpulung ar putea avea din nou o echipă de fotbal. Tibor Selymeș le-a propus autorităților locale un proiect pentru formarea unui club direct în Liga 2 | VIDEO

Marius ANGHEL 26 Apr. 2017, 14:46 Special
Câmpulung ar putea avea din nou o echipă de fotbal.** Tibor Selymeș le-a propus autorităților locale un proiect pentru formarea unui club direct în Liga 2 | VIDEO

Câmpulung ar putea să aibă, în scurt timp, o nouă echipă de fotbal, iar autoritățile locale visează chiar la participarea în campionatul Ligii 2. Marți, 25 aprilie, în orașul argeșean a sosit o delegație, în frunte cu fostul internațional Tibor Selymeș, care a propus primăriei un proiect de asociere public-privat, anunță Muscel TV. Viceprimarul Mărăgrin Blidaru e încântat de idee și anunță că probabilitatea ca orașul să aibă o nouă echipă de fotbal este de 99 la sută.

Selymeș și agentul de jucători Mihai Joița au fost, marți, la Câmpulung, pentru a avea o întâlnire cu primarul Liviu Țâroiu și viceprimarul Mărăgrin Blidaru și a le propune un proiect prin care se dorește aducerea unui club de fotbal în oraș, care să participe chiar la Liga a 2-a. Întâlnirea intermediată de Adrian Troscenco, un muscelean stabilit în Capitală, prieten cu Selymeș, a avut loc pentru început în biroul primarului și apoi s-a mutat pe stadionul Municipal din Câmpulung.

Despre acest proiect fotbalist care se dorește la Câmpulung a vorbit la multe Mihai Joița. „Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar și domnul viceprimar, s-a vorbit despre reînființarea unei de fotbal și a reanima zona la nivelul acesta. Se va încerca un parteneriat public privat. Un proiect nu se poate baza numai pe o sursă de venit, de aceea, e foarte important să fie o înțelegere și un parteneriat între autoritățile locale și privat. Noi o să venim cu partea privată și o să ne bazăm pe aportul și susținerea autorităților locale pentru a face acest parteneriat din care să nască o putere fotbalistică la nivel național în următorii ani. De preferat ar fi o echipă de Liga a 2-a. Chiar dacă începem cu o echipă de Liga a 3-a sau de o divizie inferioară, cheltui niște bani care, practic, merg pe apa sâmbetei. Începând din Liga a 2-a, practic, cheltui cu 30 la sută în plus, numai că perspectivele, și pentru jucători și pentru public sunt altele”, a spus, la Muscel TV, Mihai Joița.

„Sunt prieten bun cu Adi (n.r. – Adrian Troscenco, un muscelean de origine, actual consilier în primăria Bucureștiului) și am discutat despre proiectul nostru, iar el ne-a propus această variantă și am venit să discutăm. Din fericire, am găsit oameni de treabă, oameni care vor să facă performanță, iar acum suntem în discuții și o să vedem ce o să iasă. Am avut o primă întâlnire benefică și acum trecuie să vedem restul. Eu o să vin cu Mihai Joița, o să fiu antrenor și sper să facem o echipă bună, competitivă pentru a face performanță”, a spus și Tibor Selymeș (46 ani), care ultima dată a antrenat sezonul trecut în Liga 3, la Delta Dobrogea Tulcea.

Viceprimarul Mărăgrin Blidaru e încrezător că orașul Câmpulung va avea din nou o echipă de fotbal. „Am avut plăcerea să-l avem alături de noi pe Tibor Selymeș, pe care îl cunoaște toată lumea, un mare jucător de fotbal, care ne-a propus un parteneriat pentru a aduce o echipă de Liga a 2-a la Câmpulung. Suntem în tratative destul de avansate, iar în săptămânile care urmează o să punem toate detaliile la punct pentru a finaliua acest parteneriat și sperăm din vară să avem o echipă la Liga a 2-a. Probabilitatea de a avea o echipă este de 99 la sută”, a spus Blidaru.

Câmpulung a rămas fără echipă de fotbal în vara anului trecut, atunci când autoritățile locale nu au mai dorit să se asocieze cu echipa din Liga 3 CN Dinicu Golescu Câmpulung, deoarece nu putea acorda bani legal, iar conducătorii Colegiului Național „Dinicu Golescu” au decis să retragă clubul din noul sezon al celui de-al treilea eșalon.

În sezonul trecut al Ligii 3, CN Dinicu Golescu Câmpulung a stat o bună perioadă de timp pe primul loc în Seria a 3-a, iar în final s-a clasat pe poziția a 5-a.

Foto și video: Sport în Muscel

Marius ANGHEL 26 Apr. 2017, 14:46 Special
Pe aceeași temă