„Benone Lazăr și Adalbert Kassai sunt rude. S-au botezat între ei!”

03 Dec. 2011, 14:51 Diverse

Patronul Farului Constanța, Giani Nedelcu, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că Federația Română de Fotbal a judecat în favoarea lui Internațional Curtea de Argeș un litigiu în care constănțenii au fost pagubiți cu 210.000 de euro.

Omul de afaceri a declarat că Farul a fost judecat după regulamentul nou și argeșenii au fost puși să plătească în termen de 90 de zile, în timp ce, la o zi distanță, clubul lui Benone Lazăr a fost judecat după vechi norme și s-a luat hotărârea ca Pandurii să le plătească banii restanți în 30 de zile. Problema este că, după ce va încasa banii din partea gorjenilor, patronul lui Internațional, Benone Lazăr, va desființa clubul și Farul va mai putea doar să se judece în civil, unde un proces poate dura până la cinci ani.

„La ora actuală, ne luptăm să luăm banii de la Internațional Curtea de Argeș. Domnnul Benone Lazăr are de doi ani și jumătate să ne dea banii pe Bacilă și pe Voiculeț, adică 210.000 de euro. Până la urmă, s-a judecat și a rămas să îi dezafilieze pe 15 ianuarie. Problema e că trebuie să ia niște bani de la Pandurii și le-au dat să ia banii în decembrie. Vă dați seama că, dacă iau banii, se dezafiliază și noi ne judecam pe parte civilă și o să dureze patru-cinci ani. Au mai luat niște bani de la Pandurii și domnul Benone ne-a promis că ne va da banii, după acest episod, apoi nu a mai răspuns la telefon. Cred că a făcut acest lucru bazându-se pe deciziile pe care le știa dinainte”, a declarat Giani Nedelcu, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„Normal, Internațional Curtea de Argeș mai avea de jucat cu juniorii două etape, care au fost amânate din cauza timpului nefavorabil. Probabil că ei joacă în Siberia. Amânându-le, așteaptă să ia banii de la Pandurii. Au decizia definitivă pe data de 15 decembrie, apoi vor desființa clubul. Dacă jucau cele două etape, atunci îi prindeam și îi desființam noi, după ce le luam banii. Așa, însă, ei iau banii, se desființează și noi nu mai primim nimic”
, a mai spus patronul de la Farul Constanța.

Finanțatorul grupării de la malul Mării Negre a dezvăluit că patronul lui Internațional Curtea de Argeș, Benone Lazăr, este rudă cu secretarul general al Federației, Adalbert Kassai, iar astfel se explică „greșelile” făcute de Comisii în favoarea sa: „Pe noi ne-au judecat după regulamentul nou, adică să luăm banii la 90 de zile de la ultimul termen. A doua zi, pe ei i-a judecat după regulamentul vechi, să ia banii la 30 de zile și îi pun în executare pe Pandurii. Am făcut 10 întâmpinări la Federație, dar nimic. Benone Lazăr și Adalbert Kassai sunt rude. S-au botezat între ei. Nu vreau să bag în oală toată Federația, că nu e normal, dar e cert că îl susține Kassai, de acolo, din moment ce pe noi ne judeca după un regulament și pe International Curtea de Argeș după alt regulament…”.

Nedelcu a vorbit și despre cazul fotbalisului Scărlătescu, eliberat de contract de aceeași Comisie, pe motiv că nu era plătit de două luni, în condițiile în care el era legitimat la club de doar o lună! Când li s-a cerut socoteală, membrii Comisiei au fost trimiși la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne: „Tot Comisia asta ni l-a luat pe Scărlătescu anul trecut. Aveam un litigiu cu el, pentru că jucătorul invoca că nu l-am plătit în iulie și august anul trecut, iar el a depus cerere la Federație. Culmea! Jucătorul era legitimat în august. Comisia l-a declarat liber, noi ne-am dus și am arătat că el a fost legitimat în august și Comisia a spus că a judecat la cererea jucătorului, nu a ținut cont de contract. Ne-au spus să ne prezentăm la TAS, unde un proces costă 30.000 de franci elvețieni”.

„Sunt mulți incompetenți. Degeaba ridicăm mâna, că vine altul și e și ală incompetent. Tot noi îi punem, aia e problema. Ar trebui să fie școliți, înainte de a ocupa funcții de conducere. Le dau și lor dreptate, într-un fel… Au atât de multe litigii, încât iau câte 10-15 pe ordinea de zi. Tocmai pentru că au atât de multe, ar trebui să fie mai atenți, că se joacă cu banii unui club sau cu soarta unui jucător. Cum le spui că au greșit, te trimit la TAS, adică mai departe”, a încheiat omul de afaceri.

sursa: Sport Total FM

03 Dec. 2011, 14:51 Diverse
Pe aceeași temă