Bădoi a câștigat la Curtea de Apel litigiul cu ANAF

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 16:40 Diverse
Bădoi a câștigat** la Curtea de Apel litigiul cu ANAF

Fostul fotbalist Valentin Bădoi a câștigat la Curtea de Apel București litigiul pe care îl are cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, autoritate care solicita plata unor impozite, se arată într-un comunicat al societății de avocatură Chiuariu&Asociații, remis agenției MEDIAFAX.

Decizia ANAF îl obliga pe actualul antrenor al FC Clinceni, Valentin Bădoi, la plata impozitului pe întreg anul 2009 pentru sumele încasate din contractul cu clubul de fotbal Politehnica 1921 Știința Timișoara, cu care însă a colaborat numai până în mai 2009. Din luna mai 2009, Bădoi a început colaborarea cu Fotbal Club U Craiova, iar contractul cu noul club de fotbal prevedea reținerea la sursă a impozitului. Asftel, Bădoi nu mai datorează impozit pe sumele încasate de la Fotbal Club U Craiova în a doua jumătate a anului 2009, așa cum se reține în decizia ANAF.

În 20 decembrie 2012, Tribunalul București a admis acțiunea jucătorului și a dispus anularea deciziei de impunere din oficiu, ca nelegală, obligând, totodată Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) și Administrația Fiscală Sector 5 să emită noi decizii de impunere pe anul 2008 și 2009, luând în considerare convențiile civile ale reclamantului. DGFP și AFS 5 au făcut recurs, care a fost respins de către Curtea de Apel București, hotărârea dată în 4 noiembrie, fiind irevocabilă.

Sursa: Mediafax

Foto: Ionatan ȚUȚU

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 16:40 Diverse
Pe aceeași temă