Federația susține că Marin Condescu a înțeles greșit verdictul dat de Curtea de Apel București în procesul Pandurii – FRF. EXCLUSIV | Reacția președintelui gorjean

Marius ANGHEL 15 Sep. 2017, 20:11 Campionat

UPDATE 2: După ce, inițial, nu a răspuns apelului telefonic al reporterului ProSport, Marin Condescu a revenit și a reacționat, la rândul său, după replica oferită de FRF.

„La Curtea de Apel, Pandurii, în iunie, a formulat două cereri. Una de suspendare a hotărârii comisiilor și deciziei de disciplină cu cele șase puncte și cu amenda. Și a doua, să ne admită să ne judece Curtea de Apel și să oblige Comisia de Recurs, care nu a vrut să ne judece pe fond, sau să ne judece Comisia direct, pe Recurs. E clar că acum e tardivă cererea noastră de suspendare a deciziilor, campionatul a început, este etapa a 11-a. Cel mai important lucru este… Curtea de Apel s-a declarat competentă să judece această cauză. Și a respins cererea noastră de suspendare a deciziei comisiilor.

Și acum ne judecăm pe fond, noi sperăm, e primul pas în acest războiul ăsta, să convingem judecătorii că am avut dreptate. Dar procesul va dura, nu a spus nimeni că vom fi primiți în prima ligă în această toamnă. Federația a venit cu toate hârtiile după ea să argumenteze că cei de la Curtea de Apel nu sunt competenți să judece această cauză. Știți și voi teoria lor cu comisiile sportive și TAS. Iar Curtea de Apel a spus nu, judecăm cazul. Iar faptul că ni s-a admis să se judece cazul este inclusiv respingerea cererii noastre de suspendare a acelor decizii, care ar fi avut efect în iunie. Acum e târziu deja, suntem în octombrie. E cel mai bun lucru, că ne judecă. Așa, dacă nu ne judeca, nu judeca absolut nimic. Spunea, da, nu suntem competenți, duceți-vă la federațiile voastre și la TAS. Acum se va judeca tot la Curtea de Apel, pe fond. Aceasta poate să oblige Comisia de Recurs să ne judece pe Fond, poate să ne judece ea pe Fond, poate să câștige federația sau putem să pierdem noi. Dar cel mai important lucru este că ne judecă, fiindcă federația nu a vrut să ne judece în 21 mai. Când au văzut că avem 27 de puncte, ne-au comunicat: «Aaa, păi ați făcut tardiv recursul». Deci, pe noi, nu ne-a judecat pe Fond Comisia de Recurs. Asta este durerea noastră”, a spus Condescu pentru ProSport.


 

UPDATE: Federația Române de Fotbal susține că Marin Condescu, șeful din umbră al clubului Pandurii, a înțeles pe dos verdictul dat de Curtea de Apel București în procesul pe care gruparea gorjeană i l-a intentat federației după ce a pierdut la „masa verde” meciul cu ASA Târgu Mureș și i s-au scăzut în plus și trei puncte. Președintele USMO, unul dintre cei cinci acționari ai clubului Pandurii, a transmis, prin declarația sa, exact opusul realității juridice, susține federația.

Răspunsul Curții de Apel București a fost: „Respinge cererea de suspendare a executării deciziei nr. 27/16.03.2017 și a hotărârii nr. 146/18.01.2017 ca lipsită de obiect. Definitivă. Pronunțată în ședință publică.”

„Curtea de Apel a respins toate cererile formulate de Federația Română de Fotbal și a decis că este competentă să judece conflictul dintre noi și FRF”, a transmis Marin Condescu după verdictul Curții de Apel București.

În reacția Federației Române de Fotbal se transmite: „clubului Pandurii nu i s-a admis cererea, hotărârile Comisiei de Disciplină a FRF sunt în vigoare, nu au fost anulate și își produc pe deplin efectele”.

Contactat telefonic, Marin Condescu nu a răspuns apelului până la publicarea reacției federației în acest caz.


 

Știrea inițială:

Pandurii Târgu Jiu a obținut o primă victorie importantă în încercarea de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc. Curtea de Apel București a anulat decizia prin care comisiile din cadrul Federației Române de Fotbal au refuzat dreptul echipei gorjene la recurs în cazul meciului cu ASA Târgu Mureș din sezonul trecut al Ligii 1.

ASA a câștigat partida cu Pandurii la „masa verde” după ce gorjenii au refuzat să intre pe teren în repriza a doua, motivând că terenul înghețat pune în pericol integritatea corporală a jucătorilor. În plus, Pandurii a fost penalizată și cu trei puncte pentru decizia de a nu mai continua jocul. Dosarul va fi judecat acum pe fond.

Dacă nu ar fi fost penalizați în urma acelui meci, Pandurii s-ar fi salvat direct de la retrogradare, iar Concordia ar fi fost echipa care ar fi mers în liga secundă.

„Este cea mai importantă victorie de etapă. Curtea de Apel a respins toate cererile formulate de Federația Română de Fotbal și a decis că este competentă să judece conflictul dintre noi și FRF. A doua speță care s-a judecat este că noi am cerut, în iunie, suspendarea deciziei Comisiei de Disciplină, adică acele 6 puncte anulate și amenda care ne-a fost dată. Ne judecăm, asta este cel mai important lucru, pentru că regulamentele FRF sunt de partea noastră. Din tot ce avem la dosar, noi considerăm că vom avea câștig de cauză. Vom primi cel puțin banii pe care i-am pierdut din decizia comisiei. Vorbim apoi de drepturile de televizare, sponsori, publicitate, tot ceea ce se pierde de la prima divizie. Sunt cel puțin 1,5 milioane euro. Un factor important este și decizia Curții de Apel, vor veni și altele, beneficiile sunt pentru club nu pentru o persoană fizică sau juridică”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, Marin Condescu.

Pandurii a fost amendată și cu 113.400 de lei pe lângă pierderea meciului la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș și cu alte trei puncte pentru că nu a dorit să continue să joace în repriza secundă.

Pandurii Târgu Jiu își bazează pledoaria pe un precedent din Portugalia. În 2011, instanțele civile au decis ca Boavista să fie reprimită în prima divizie în 2012, la șapte ani de la retrogradare. Cum actualul sezon de Liga 1 își va desfășura etapa a zecea în acest weekend este greu de crezut că Pandurii ar putea fi reprimită în cursul acestei stagiuni.

Marius ANGHEL 15 Sep. 2017, 20:11 Campionat
Pe aceeași temă