Au început lucrările de modernizare a stadionului lui FC Botoșani

Marius ANGHEL 10 Jun. 2013, 17:14 Diverse
Au început lucrările de modernizare** a stadionului lui FC Botoșani

Astăzi dimineață, zeci de angajați ai firmei Elesaco au început lucrările de modernizare a stadionului Municipal. Reprezentanții firmei au dat asigurări că până pe data de 10 iulie, stadionul Municipal va îndeplini condițiile prevăzute de regulamentul FRF iar FC Botoșani va deputa pe teren propriu în prima ligă.

Lucrările au început cu ceea ce este absolut obligatoriu pentru a îndeplini condițiile cerute de FRF. S-au săpat șanțurile pentru îngroparea cablurilor de la sistemul de sonorizare, sistemul de supraveghere video și fibra optică. De asemenea, s-a început lucrările la vestiare și la peluza Nord a stadionului.

„Am primit ordinul de începere a lucrărilor. În primă fază executăm lucrările de infrastructură, săpături pentru canalizare, fibra optică, pentru partea de turnicheți. Pregătim baza pentru construcția noii săli de conferințe. Cel mai important este să finalizăm tot ceea ce este obligatoriu pentru licențiere. Asta înseamnă turnicheți, supraveghere video și sonorizare. Tot ceea ce înseamnă securitatea publicului pe stadion. În același timp, continuăm și celelalte lucrări”, a spus Petrică Parfenov, reprezentantul firmei botoșănene care a mai precizat că lucrările la noua sală de conferințe ar putea fi finalizate după primul meci oficial în liga I și asta deoarece timpul este prea scurt.

„Nu e o problemă de oameni ci este vorba de problema de procese. Sunt niște timpi de uscare a betonului și de ridicare a planșeului. Poți să ai și 1000 de oameni, nu se poate face mai repede. Noi estimăm că lucrările obligatorii de licențiere vor fi gata la timp iar la sala de conferințe e posibil să apară o întâziere”, a adăugat Petrică Parfenov.

Turnicheții ajung pe 17-18 iunie

Turnicheții ce urmează a fi montați la intrările în stadion au fost deja comendați și vor ajunge la Botoșani pe 17-18 iunie. Până pe 2-3 iulie aceștia vor fi în stare optimă de funcționare. „Noi colaborăm cu firma Avitech. Este partenerul nostru pe această lucrare. A comandat deja acești turnicheți. În jurul datei de 17-18 iunie, turnicheții vor ajunge la stadion. Noi trebuie să terminăm până atunci tot ceea ce înseamnă cablistică. Până pe 25-26 iulie va avea loc montarea și pregătirea lor după care începe perioada de probe. Până pe 2-3 iulie, partea de turnicheți va fi funcțională”, susține reprezentantul firmei botoșănene.

Cât privește partea de vestiare,  nu se vor face spații noi. Se vor recompartimenta vestiarele și se vor suplimenta câteva spații. De asemenea, va fi o cameră antidoping și una pentru observatori. Practic, se vor modernizează vestiarele, dușurile și camerele pentru masaj astfel încât să respecte standardele ligii I.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 10 Jun. 2013, 17:14 Diverse
Pe aceeași temă