Dinu consideră meciurile Farului ca niște teste pentru actualii jucători: „O să fie opriți doar aceia care demonstrează că merită să rămână”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 11:24 Liga 2
Dinu consideră meciurile Farului ca niște teste pentru actualii jucători:**

Meciul Farului de la Constanța cu FCM Dorohoi, încheiat la egalitate, 3-3, după ce gazdele au condus cu 3-0 la pauză, a fost o altă „lucrare de control” susținută de „marinari” în vederea testului cel mare, de la finalul campionatului, când se va trage linie și vor fi opriți doar acei jucători care vor dovedi că se poate pune bază pe ei.

„Ca să câștigi un meci, ai nevoie ca cel puțin opt – nouă jucători să dea randament. Nu poți obține rezultate doar cu patru – cinci jucători. Astăzi (n.r. sâmbătă), nu putem evidenția mai mulți”, a punctat antrenorul principal al Farului, Marian Dinu, care e de părere că diferența au făcut-o greșelile individuale din apărare, după ce, în ofensivă, avantajul de 3-0 nu a fost tratat cum trebuie. „La primul gol, a fost lipsă de marcaj la colțul lung (Giurgiu). Apoi, la o minge de 50-60 de metri, ca fundaș central nu ai voie să lași balonul să cadă. Te autoinviți cu portarul, portarul strigă «Eu!», nu protejezi și nu o lași să se ducă la portar și ți-o bagi singur în poartă”, a remarcat Marian Dinu, care lasă însă la o parte amărăciunea semi-eșecului și privește mai departe, spre meciul următor și spre restul confruntărilor.

Revin trei jucători, însă lipsește unul nou

În etapa a 19-a, formația constănțeană, aflată pe locul nouă în clasament, cu 16 puncte, întâlnește în deplasare, sâmbătă, de la ora 11.00, CF Brăila (poziția a șasea, ultima care duce în play-off, cu 21 de puncte). „Toată lumea e supărată și ne pare rău că nu am reușit să câștigăm, dar acesta e sportul. Suntem supărați acum (n.r. după joc), însă trebuie să ne pregătim și să ne gândim la viitorul meci. Până la urmă, toate aceste partide nu sunt decât niște examene, la finele cărora trebuie să tragem concluziile, astfel încât, așa cum s-a spus, din vară încolo, să fie opriți doar acei jucători care demonstrează că merită să rămână și să formeze nucleul unei viitoare echipe care să facă performanță”, a arătat Marian Dinu.

Absenți contra lui FCM Dorohoi, atacantul Marius Jianu și mijlocașii Daniel Ochia și Monel Cârstoiu vor fi buni de joc la Brăila, după ce le-a expirat etapa de suspendare. Va lipsi însă fundașul stânga Nicu Giurgiu, eliminat sâmbătă.  

Vespazian Colban: „Viața antrenorilor e mult mai grea”

În timpul partidei cu FCM Dorohoi, oaspeții au cerut cu vehemență o lovitură de la 11 metri, la scorul de 3-1 pentru Farul. „Am mai avut un 11 metri clar, dar asta e. Noi, antrenorii, dacă greșim, suntem dați afară, arbitrii, după meci, își iau baremul și pleacă acasă. Îi suspendă o etapă – două. Oricum arbitrează la două etape, că așa le vine rândul. Viața antrenorilor e mult mai grea”, a spus antrenorul formației botoșănene, Vespazian Colban. „Dacă arbitrul a făcut greșeli, a făcut de ambele părți. Ei au cerut penalty, dar a fost o centrare din 2 metri, iar jucătorul nostru n-a avut intenție de a juca mingea cu mâna. Trebuie să-i dăm crezare arbitrului, dacă aceasta a fost decizia sa”, a spus și Marian Dinu.

Speranțe în salvare, dar și în play-off

Principalul lui FCM Dorohoi speră ca atât echipa sa, cât și Farul să se salveze de la retrogradare. „Sperăm să nu picăm nici noi, dar nici Farul, că e un club cu istorie în România și ar fi păcat. Pe de altă parte, mai sunt șanse și la play-off, dacă câștigi tot până la final, în condițiile în care unele echipe din acea zonă se confruntă cu probleme”, a declarat Vespazian Colban.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 11:24 Liga 2
Pe aceeași temă