Dinu: „Am suferit o dezamăgire cruntă”. Farul pierde rușinos la Dorohoi și are șanse mici să scape de barajul retrogradării

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 15:12 Liga 2

FC Farul a înregistrat un eșec la scor sâmbătă, în deplasare cu FCM Dorohoi, în partida ce a contat pentru etapa a treia a play-out-ului Seriei I. „Marinarii” au cedat cu neverosimilul 1-5 și au făcut un nou pas mare înapoi, către barajul de menținere în campionat, fiind la șase puncte distanță de locul salvator, cu trei etape înainte de încheierea turneului play-out.

După 0-0 la pauză, FC Farul a fost surclasată în partea secundă, când s-au marcat șase goluri, cinci dintre ele în poarta constănțeană! Oaspeții au redus din diferență pentru 2-1, însă aceasta nu a pus în pericol victoria lui FCM Dorohoi, care a mai înscris apoi de alte trei ori, în interval de numai cinci minute! Pentru gazde au punctat Al. Marin (47), Atudorei (55), Pavăl (68), Vrabie (71) și Grumezescu (73), în vreme ce reușita de onoare a „marinarilor” i-a aparținut lui Pătrașcu, în minutul 59.

Iulian Dinu nu a jucat pentru că nu a avut cartea de identitate la el!

FC Farul a jucat cu: Cr. Nanu – Băjan (Cl. Popa 55), D. Ciobanu (Cioinac 75), Fl. Pătrașcu (cpt.), Szalkai – Ochia, Cârstoiu – Al. Grigoraș, M. Jianu, R. Neagoe (I. Plămadă 65) – M. Enciu.

Portar a fost Cristian Nanu, un tânăr de 17 ani din pepiniera „marinarilor”, folosit în locul lui Iulian Dinu (și el de 17 ani), întrucât acesta din urmă, după cum a explicat Marian Dinu, și-a uitat acasă cartea de identitate și nu a putut fi utilizat!

Farul se confruntă cu probleme de efectiv pentru acest post, antrenorii neputându-se baza pe experimentații goalkeeperi Vlad Neagu și Bogdan Olaru, astfel că au apelat la tinerii Dinu și Nanu. Nemulțumit de problemele, de situația și de atmosfera de la club, Neagu a plecat de la Farul, în vreme ce Olaru e nerefăcut complet în urma unei accidentări.

„Situația Farului s-a înrăutățit foarte mult”

Rămas pe banca Farului după ce la finele confruntării cu ACS Berceni își anunțase demisia, Marian Dinu s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea de la Dorohoi. „Am suferit o dezamăgire cruntă. Sunt extrem de decepționat. Până acum, am încercat să găsesc scuze și explicații pentru eșecurile suferite. Speram ca această partidă să însemne o schimbare la Farul din toate punctele de vedere. De când ne-am reunit după Paști, am tot încercat, prin discuții și la antrenamente, să-i fac pe jucători să lase deoparte ce a fost. Toată săptămâna, am purtat cu băieții discuții de mobilizare, încercând să-i fac să înțeleagă că rezultatele înregistrate de echipă vor conta în CV-ul lor, că își vor pune amprenta pe acesta, în perspectiva parcursului lor fotbalistic viitor. Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părți, însă, după pauză, fiasco total! Din păcate, lipsă de responsabilitate am văzut tocmai la cei tineri. Aveam mare nevoie de un rezultat pozitiv la Dorohoi. Și un egal era bun. Până acum, totul depindea numai de noi și de rezultatele noastre, însă, în urma acestui eșec, coroborat cu scorul meciului ACS Berceni – CS Balotești, situația Farului s-a înrăutățit foarte mult. Ca să evităm ultimul loc, avem nevoie numai de victorii în cele trei meciuri pe care le mai avem de susținut și, în plus, trebuie ca și alte rezultate să ne ajute. Deținem lanterna roșie, suntem la șase puncte de salvare, am pierdut ultimele cinci meciuri, iar jocul nu e încurajator, însă, cât timp mai avem șanse teoretice, trebuie să ne batem pentru ele și să fim optimiști”, a declarat Marian Dinu.

Dinu explică de ce nu a mai plecat

Principalul Farului a explicat și de ce a rămas la echipă, deși declarase că decizia de a demisiona e irevocabilă. „Deși eram foarte hotărât să plec, am analizat apoi foarte bine situația și am hotărât să stau până la final. În condițiile în care le-am cerut mereu jucătorilor ca, indiferent de probleme, noi să ne vedem de treabă, renunțarea mea ar fi fost un act care nu-mi făcea cinste”, a spus Marian Dinu.

Speranțele de supraviețuire se leagă de viitoarea ședință a Consiliului Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța se convoacă în ședință ordinară miercuri, 22 aprilie, de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Județean Constanța, iar pe ordinea de zi figurează și proiectul de hotărâre privind repartizarea unei sume din bugetul Județului Constanța pe anul 2015 Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Andrei BIRTA (Dorohoi News)

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă