Giafer. Copilul cu pumnul ridicat spre cer

Cătălin MUREȘANU 06 Jun. 2023, 13:04 Opinii

În pumnul făcut ghem, Deniz și-a strâns toate amintirile junioratului, bucuria copilului de mingi, speranțele și aspirațiile unui puști. În cleștele molarilor a strivit toată durerea. Și sacrificiile. „Gata copile! Îți pun și un pansament de-ăla obișnuit și la revedere. O să înjuri mai târziu…”. Ochii lui înfundați au îndurat, uscați precum o pârloagă, usturimea acului. Fibră de tătar înverșunat. La finalul meciului cu Metaloglobus, „câinii” au luat trei puncte. Giafer s-a ales cu alte trei. De sutură.

Mama și pumnul sărutat 

Apoi, sub presiunea emoțiilor, lacrimile au învins și au stins focul obrajilor. „Copile!”. Agățat în brațele pline de grijă ale mamei, care i-a sărutat pumnul plin de amintiri, bucurii și speranțe (FOTO jos), la finalul meciului cu Poli Timișoara, Deniz s-a descătușat și infarctul tatălui, declanșat, la un meci cu Sepsi, chiar pe stadion, era răzbunat. Dinamo a intrat în play-off. „Felicitări, copile!”.

Banderola…

Sub iureșul adversarului, la 2-0 pentru FC Argeș, când gleznele alor lui păreau de plastelină, Giafer a fost de fier. „Copile! E momentul să tragi de tine! Și, mai ales, de ai tăi. Strigătul a venit, în șoapta gândului, de pe braț. Banderola l-a condamnat: „Copile!… Acasă o să te-ntorci bărbat”. „Treziți-vă!”.

La sărbătoarea promovării, a doua zi după meciul de la Mioveni, pe pista de tartan a stadionului din „Ștefan cel Mare”, acolo unde, în trecut, aștepta cu mingea sub braț o simplă repunere de la margine, clipa de aur a utilității sale din mândrul rol al copilului de mingi, Giafer este prezentat, din ecoul microfonului, drept… „liderul nostru din teren”.

… și pumnul spre cer

Pe retină sunt, încă proaspete, alunecările furibunde de la Mioveni și lupta surdă cu stânca Garita. Un război om la om din care a ieșit șifonat. Mototolit, dar victorios. Apoi au urmat bucuria și discursul împăturit în cuvinte pline. Copilul crescut cu lecții de mental coaching vorbește având curajul liderului. „Suntem o familie, îi iubesc pe toţi, sunt ca şi fraţii mei. Am încercat să îi încurajez pe băieţi. Era 2-0 în minutul 15. Uşor-uşor am intrat în meci. Nu am făcut cel mai bun meci al nostru. Eu am încercat să îmi fac treaba”.

În fața fanilor, crainicul strigă prezența promovării. „Deniz Giafeeeeeer”. „Copilul” cu banderola pe braț și pumnul ridicat spre cer!

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/dinamo-si-realismul-magic-reintoarcerea-in-minunata-lume-noua-19274198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-si-deniz-giafer-au-promovat-cu-dinamo-19274056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imaginile-care-vor-ramane-in-istoria-clubului-dinamo-cum-s-a-sarbatorit-promovarea-in-superliga-la-mioveni-pe-autostrata-la-bucuresti-si-a-doua-zi-pe-stadionul-din-stefan-cel-mar-19274011

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-promovat-insa-nu-fara-emotii-in-returul-cu-arges-conducatorii-clubului-bucurestean-au-vorbit-despre-cum-au-trait-jocul-si-ce-si-doresc-mai-departe-suporterii-au-fost-pe-buzele-tuturor-19273919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-ovidiu-burca-la-finalul-meciului-in-care-a-promovat-cu-dinamo-in-superliga-daca-nu-crezi-miracolele-nu-se-intampla-sunt-fericit-in-primul-rand-pentru-suporteri-este-un-cam-19273866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-lui-dinamo-au-invadat-terenul-19273865

Cătălin MUREȘANU 06 Jun. 2023, 13:04 Opinii
Pe aceeași temă