Dinamo își face planurile pentru play-off după ce a aflat țintarul. Surpriza pregătită fanilor pentru derby-ul cu Steaua

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 18:48 Liga 2
Dinamo își face planurile pentru play-off după ce a aflat țintarul. Surpriza pregătită fanilor pentru derby-ul cu Steaua

Calificată în play-off și cu țintarul cunoscut, Dinamo începe să facă planul pentru ultimele 10 meciuri ale sezonului de Liga 2, pentru a crește cât mai mult șansele unei promovări în prima ligă sau o calificare pe un loc de baraj. Astfel, clubul e hotărât să dispute meciul cu Steaua pe Arena Națională.

Dinamo vrea să joace pe Arena Națională partida cu Steaua

Dinamo ia în calcul să dispute și de această dată, la fel ca în sezonul regular, derby-ul cu Steaua pe cel mai mare stadion al țării. Deși au fost ceva probleme, fiind incidente între galerii și galeria ”militarilor” și jandarmi, conducerea ”câinilor” va face demersuri în acest sens.

E adevărat că ar putea fi și o lovitură financiară pentru Dinamo, pentru că ar putea pune mâna pe mulți bani, fiind șanse ca meciul să se dispute cu peste 20.000 de fani în tribune, aproximativ același număr care a fost și în septembrie anul trecut, când Steaua s-a impus cu 2-1.

Celelalte meciuri ale lui Dinamo din play-off, pe Arcul de Triumf

În rest, Dinamo va disputa celelalte patru partide din play-off pe care le va organiza tot pe Arcul de Triumf, a dat asigurări Vlad Iacob, administratorul special al clubului.

Tragerea la sorți e bună pentru Dinamo. Meciurile cu adversarii mai bine clasați sunt pe final. E bine pentru noi. Ne așteptăm să avem un număr mare de fani în play-off.

Vrem să jucăm tot pe Arcul de Triumf, dacă se poate. Meciul cu CSA Steaua încercăm să-l jucăm pe Arena Națională”, a spus Vlad Iacob pentru GSP.

Iulian Roșu, după ce Dinamo a ajuns în play-off-ul de Liga 2: ”Mister a fost singurul care a crezut în noi atunci”

E o realizare mare pentru Dinamo ce s-a întâmplat duminică pe Arcul de Triumf, după 1-1 cu Poli Timișoara, iar Iulian Roșu a declarat că totul a fost ca o poveste în care el și colegii săi au reușit să ”strice” calculele care se făceau după primele etape din sezonul regular, anume că Dinamo nu are cum să fie în play-off și să se bată pentru promovare.

Și tânărul Valentin Borcea a scos în evidență ceea ce s-a întâmplat până acum și nu concepe ca Dinamo să nu promoveze în SuperLiga României.

Iulian Roșu: ”Eram pe locul 18, nu se întâmpla nimic bun pentru noi. A trebuit să schimbăm mental foarte mult, tactic, Mister a fost singurul care a crezut în postura în care eram noi, după cinci înfrângeri ne-a spus să fim siguri pe noi, pentru că parcursul nostru de atunci începe. (…)

Am progresat toți și vreau să scot în evidență că jucătorii care au prins și retrogradarea, Bani, Giafer, Amzăr, Borcea, Moura, au simțit ceva azi, au simțit mult mai bine performanța. Au trăit o dezamăgire în vară, dar acum au devenit mai buni. Clubul nu a avut dreptul la transferuri, dar cei care au rămas au format unitatea, iar asta face diferența. Toată lumea are o inimă și cred că Dinamo e bine acum.

Primul care a schimbat această mentalitate e Ovidiu Burcă. Am intrat în play-off, cinci echipe au șanse la promovare, pentru că Steaua nu are dreptul, deci șansele sunt bune. Vom juca doar finale, iar acest lucru cred că e un beneficiu pentru noi. Nu vreau să mă gândesc la ratarea promovării după ce am atins primul obiectiv”.

Valentin Borcea: ”Am umplut un stadion întreg”

Valentin Borcea: ”Nimeni nu ne dădea speranță că putem ajunge unde am ajuns. A fost o muncă grea, drum foarte lung, greu, multe antrenamente, mult spirit, încredere că putem ajunge aici. Am umplut un stadion întreg și ne-am bucurat pentru ce s-a întâmplat.

Dacă nu promovăm, nu pot să spun că va fi un eșec, învățături de minte mai mult, dar asta nu văd, să nu promovăm. Avem încredere în noi, ne pregătim bine la fiecare antrenament și nu avem cum să nu promovăm”.

Dinamo începe play-off-ul cu Gloria Buzău

Dinamo a aflat luni și programul pentru play-off-ul de Liga 2, în urma tragerii la sorți. Va debuta cu Gloria Buzău, pe teren propriu, după care va întâlni, până la finalul turului play-off-ului, Unirea Dej, în deplasare, SC Oțelul, acasă, Steaua, în deplasare, și Poli Iași, pe teren propriu.

Programul complet al play-off-ului de Liga 2 e disponibil AICI.

Foto: Răzvan PăsăricăSport Pictures
Video: Dinamo

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă