Dinamo renunță la speranțele bănățene: „Preferăm să jucăm cu proprii juniori”

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 10:00 Liga 2
Dinamo renunță la speranțele bănățene:**

Constantin Anghelache trebuia să se întâlnească ieri cu Marian Iancu pentru a rezolva transferul lui Rotariu

Dinamoviștii au amânat discuțiile pentru că nu vor să plătească clauzele pe care cei trei le au în contractele de împrumut

În ediția de ieri, ProSport v-a informat în exclusivitate despre problema care l-a împiedicat pe Dorin Rotariu să joace la Vaslui și de ce, din același motiv, nu va mai putea fi folosit de Cornel Țălnar în ultimele două etape. Puștiul de 17 ani a fost adus, în urmă cu un an, de la Timișoara, transferul său fiind sub formă de  împrumut. Conducerea nu a respectat condițiile contractuale, astfel că Marian Iancu i-a înștiințat pe „câini” că le interzice să-l mai folosească pe Rotariu.

Filip și Dobrosavlevici rămân în „Groapă”

Discuțiile despre situația tânărului fotbalist ar fi trebuit să fie finalizate ieri, dar Constantin Anghelache, președintele executiv al roș-albilor, a amânat întrevederea. În aceeași situație se află alți doi fotbaliști talentați, Alin Roman (foto) și Darius Buia. Cei doi au fost doar împrumutați în urmă cu un an, de la LPS Banatul, iar acum, pentru a-i ține și din sezonul viitor la echipă, dinamoviștii ar trebui să achite niște clauze pe care le consideră exagerate.
 
Un alt argument invocat de noua conducerea din „Ștefan cel Mare” este posibila retrogradare a echipei secunde a „câinilor” în Liga a III-a. „Cu ce o să ne mai ajute pe noi niște fotbaliști care vor juca în «C»? Nu cu foarte multe lucruri, așa că preferăm să ne lăsăm proprii juniori să joace”, a explicat, ieri, un conducător al lui Dinamo.

Ionuț Negoiță nu a negat varianta ca Rotariu, Roman și Buia să se întoarcă la echipele lor: „O să mă informez exact despre situație și voi anunța ce avem de gând. Momentan nu ne grăbim”.

Astfel, din jucătorii aduși din Banat, mai precis de la LPS Banatul, Dinamo va rămâne, cel mai probabil, doar cu Filip și Dobrosavlevici, singurii care au fost transferați definitiv.

O să mă informez exact despre situație și voi anunța ce avem de gând. Momentan nu ne grăbim
Ionuț Negoiță, acționar Dinamo

7 meciuri a strâns Rotariu la echipa mare a lui Dinamo, pentru care a debutat în acest retur, fiind titular o singură dată

1 meci a jucat Roman în acest sezon pentru Dinamo, cel de la Vaslui, de sâmbătă

Articol scris de Bogdan Steriopol și Nicu Bădescu

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 10:00 Liga 2
Pe aceeași temă