Dinamo n-a convins la debutul în Liga 2, dar victoria cu Progresul Spartac a ridicat gradul de încredere în vestiar. Impresiile lui Valentin Lazăr și cum a răspuns întrebării despre promovare

Răzvan STÎNGĂ 04 Aug. 2022, 19:54 Liga 2

Dinamo a debutat cu dreptul în Liga 2, 1-0 cu Progresul Spartac, în deplasare, pe stadionul din Clinceni, unde va evolua în această nouă ediție de eșalon secund Unirea Constanța. Recent-retrogradata din Liga 1 a reușit să se impună prin golul lui Antonio Bordușanu, care a punctat în minutul 27.

Valentin Lazăr, încrezător deși Dinamo n-a convins la debutul în Liga 2

Valentin Lazăr, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul lui Dinamo, revenit în această vară în ”Ștefan cel Mare”, a tras concluziile confruntării de la Clinceni și este încrezător că Dinamo poate conta în lupta pentru promovare, asta deși nu a convins în disputa cu Progresul Spartac.

Dinamo nu a făcut cel mai strălucit meci cu formația pregătită de Andrei Erimia, ba chiar a terminat duelul în 10 oameni, după ce a fost eliminat Costin Amzăr, în minutul 76, după ce a văzut al doilea cartonaș galben.

Lazăr e convins că Dinamo va arăta din ce în ce mai bine. Cu cât se vor scurge etapele din Liga 2, cu atât Ovidiu Burcă va reuși să omogenizeze lotul și jocul echipei va arăta așa cum fanii își doresc.

Valentin Lazăr, după Progresul Spartac – Dinamo 0-1: ”Mă bucur că am început cu dreptul, o să ne punem la punct”

Oricum, mijlocașul ”câinilor” a apreciat și faptul că fanii lui Dinamo au venit în număr important la Clinceni, pentru a susține echipa.

Am reușit să câștigăm, era destul de greu să ne organizăm așa repede. Jucători care au venit de două-trei săptămâni. Mă bucur că am început cu dreptul, o să ne punem la punct și atunci cred că vom juca mai bine de la meci la meci.

Trebuie să revenim în Liga 1, suntem jucători cu experiență, dar și tineri din academie. Ei nu au jucat în Liga 2, care e o ligă mult mai agresivă, nu e tacticizată cum e Liga 1, spațiile sunt mai mici, echipele se aglomerează mai bine. La primul joc a fost ok, Progresul nu a avut prea multe șanse. Noi am jucat cu câțiva juniori și mă bucur că au făcut față de la primul meci. Cred că încetul cu încetul tinerii vor crește și vor fi mai buni.

Eu unul mă bucur că am jucat într-o atmosferă frumoasă, știam că suporterii vor veni în număr mare indiferent de rezultat. Fanii au fost mereu lângă echipă, dar e important să o ținem cu victorii și să fim sus în clasament. Probabil, așa vor veni și mai mulți fani”, a transmis Valentin Lazăr la finalul meciului, la microfonul Prima Sport.

Valentin Lazăr nu are informații despre situația financiară a lui Dinamo, dar e convins că echipa se poate bate la promovare

Mijlocașul lui Dinamo a vorbit și despre situația financiară a clubului, dar nu știe în ce măsură se vor remedia problemele, în ce măsură vor fi plătite restanțele salariale către jucătorii care au fost în lot în sezonul precedent, în care Dinamo a căzut în Liga 2.

Referitor la lupta la promovare, Lazăr crede că următoarele etape vor arăta, într-o oarecare măsură, traiectoria pe care clubul o va avea în acest an competițional în care se dorește, la nivel verbal, revenirea în Liga 1.

(N.r. – Despre situația financiară) ”Momentan nu sunt vești. Jucătorii care au fost și sezonul trecut la Dinamo nu știu câte luni, săptămâni de restanțe au.

(N.r. – Despre lupta la promovare) Rămâne să o luăm pas cu pas. Urmează Oțelul, o echipă care are o situație financiară bună și are un lot bun. Noi o luăm pas cu pas, vrem, ne dorim să promovăm, toată lumea își dorește asta. Vedem după primele etape din Liga 2 cum și unde o să fim”, a mai spus Lazăr.

Dinamo, meci cu SC Oțelul în runda a 2-a

Dinamo va juca, după victoria din prima rundă cu Progresul Spartac, până în etapa a 10-a, împotriva SC Oțelul (acasă), Viitorul Pandurii (în deplasare), Unirea Dej (acasă), Concordia Chiajna (în deplasare), Steaua (acasă), Gloria Buzău (în deplasare), Unirea Slobozia (în deplasare), Minaur Baia Mare (în deplasare) și Ripensia (acasă).

  • Dinamo, cu Progresul Spartac: Oncescu – Moura (G. Crețu 90+4′), Giafer, Țone (Buleică 61′), Amzăr – Dudea (cpt.), N. Roșu – Bordușanu (Andr. Florescu 77′), Bani (Iul. Roșu 77′), Val. Lazăr – Buhăescu
    Rezerve neutilizate: Fara – M. Dragomir, Cune, Cr. Ionescu, Bobea
    Antrenor: Ovidiu Burcă

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Aug. 2022, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă