Dinamo, în fața unui moment istoric! Dușan Uhrin știe că echipa e pe marginea prăpastiei și e obiectiv înaintea dublei cu ”U” Cluj: ”Trebuie să fiu încrezător, e normal”

Andrei PASCU 20 May. 2022, 17:22 Liga 2
Dinamo, în fața unui moment istoric! Dușan Uhrin știe că echipa e pe marginea prăpastiei și e obiectiv înaintea dublei cu ”U” Cluj: ”Trebuie să fiu încrezător, e normal”

Dușan Uhrin este destul de temător înaintea turului de menținere în Liga 1 pe care Dinamo îl va juca, sâmbătă, de la 20:30, pe Cluj Arena, în compania formației Universitatea Cluj. Modul în care ”câinii roșii” au arătat în acest sezon îl țin în gardă pe antrenor.

Din perspectiva lui Uhrin, dubla cu Universitatea Cluj reprezintă unele dintre cele mai importante meciuri din istoria lui Dinamo, mai ales că se află în fața unui moment istoric negativ, posibila primă retrogradare din Liga 1. Antrenorul ceh speră să nu fie primul ”principal” care ”reușește” o astfel de performanță neagră, astfel că e convins că jucătorii vor face totul pentru un succes în fața alb-negrilor.

Dușan Uhrin, înainte de turul barajului ”U” Cluj – Dinamo: ”Nu ştiu dacă e cel mai important meci din istoria lui Dinamo, dar pentru noi e foarte important”

Uhrin a pregătit cum a putut mai bine dubla cu ”U” Cluj, fiind impresionat de faptul că Erik Lincar are la dispoziție jucători foarte buni, peste nivelul din Liga 2. Astfel, confruntarea de pe Cluj Arena se anunță una echilibrată din perspectiva antrenorului lui Dinamo.

Va fi foarte dificil, dar sunt încrezător că vom face un meci bun. Obiectivul nostru este să rămânem în Liga 1 şi vom face tot posibilul pentru asta. Suntem siguri că va fi un meci dificil, nu va fi uşor, dar totul depinde de noi. Asta e realitatea. Trebuie să fim organizaţi şi concentraţi.

Ştim că adversarii au jucători buni, nu sunt de Liga a 2-a, de aceea trebuie să fim foarte concentraţi. Am încercat să pregătesc bine echipa pentru acest baraj. Cel mai important pentru noi este să fim concentraţi. Nu ştiu dacă este cel mai important meci din istoria lui Dinamo, dar pentru noi în acest moment este un meci foarte important. Şi nu va fi uşor, ne respectăm adversarul.

Eu sunt încrezător, chiar dacă ştiu că nu va fi uşor pentru noi. Dar trebuie să fiu încrezător, e normal”, a declarat Uhrin, conform Dinamo.

Cătălin Carp: ”Sunt conştient că vom fi pregătiţi la ora meciului” 

Cătălin Carp, fundașul lui Dinamo, a prefațat și el întâlnirile cu Universitatea Cluj. Apărătorul din Republica Moldova crede că echipa sa se află pe o pantă ascendentă, mai ales că în ultimele trei meciuri din play-out-ul Ligii 1 Dinamo nu a pierdut.

Carp a recunoscut că e o stare de relaxare în limitele normalului în vestiarul formației din ”Ștefan cel Mare” și este încrezător că statutul va fi respectat de Dinamo.

Suntem cu toţii conştienţi de ceea ce ne aşteaptă. Sunt două meciuri grele, nu are nici o importanţă că joacă o echipă de Liga a 2-a cu una de Liga 1, va fi greu şi sper să câştigăm ambele meciuri. Se vede şi la antrenamente că suntem cu zâmbetul pe faţă după ultimele rezultate şi sunt conştient că vom fi pregătiţi la ora meciului.

I-am urmărit pe cei de la Cluj, sunt o echipă care joacă bine acasă la fazele fixe, dar vom fi pregătiţi. Eu zic că nu are nicio importanţă faptul că are jucători de Liga 1, de Liga 2 sau de Liga 3 în componenţă, sunt meciuri de care pe care. Trebuie să arătăm potenţialul nostru din ultima lună, pentru că avem jucători foarte buni. Eu am jucat pe Cluj Arena, mi-a plăcut atmosfera de acolo. Cred că şi acum va fi o atmosferă bună”, a punctat Carp, conform site-ului lui Dinamo.

”U” Cluj și Dinamo s-au întâlnit ultima dată în 2017

Turul barajului dintre ”U” Cluj și Dinamo, de sâmbătă, de la ora 20:30, va fi în format live-text pe Liga2.ro, așa cum va fi și cealaltă primă partidă din celălalt baraj de menținere/promovare în Liga 1, dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, de la ora 15:30.

Ultima confruntare directă dintre ”U” Cluj și Dinamo a avut loc în noiembrie 2017, în optimile Cupei României, când bucureștenii se impuneau la loviturile de departajare și mergeau în sferturile competiției.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Andrei PASCU 20 May. 2022, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă