La Dinamo se vorbește doar de promovare. Vlad Iacob, analiză încrezătoare înaintea turului cu Campionii FC Argeș: ”Antrenorul va face tot ce trebuie pentru ca jucătorii să evolueze la nivel maxim”

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 16:45 Liga 2
La Dinamo se vorbește doar de promovare. Vlad Iacob, analiză încrezătoare înaintea turului cu Campionii FC Argeș: ”Antrenorul va face tot ce trebuie pentru ca jucătorii să evolueze la nivel maxim”

Dubla care o poate readuce pe Dinamo în SuperLiga României, cu Campionii FC Argeș, concentrează toată atenția clubului, de la vestiar și staff tehnic, până la conducere. Vlad Iacob, administratorul special al bucureștenilor, a prefațat și el partida cu piteștenii.

Dinamo, cu încrederea la capacitate maximă înainte de turul cu Campionii FC Argeș

După ce Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare jocului tur, de luni seară, de pe Arena Națională, Vlad Iacob a vorbit și el despre ce înseamnă confruntările cu Campionii FC Argeș. Conducătorul speră ca Dinamo să revină în prima divizie după un singur sezon în Liga 2, mizând în special pe forța grupului.

Dinamo a arătat tot mai bine de la etapă la etapă chiar și în play-off, cu anumite excepții, dar Vlad Iacob e convins că Ovidiu Burcă va reuși să capaciteze așa cum trebuie jucătorii și să obțină un rezultat pozitiv încă din manșa tur. Un lucru e cert, în tribune va fi o prezență numeroasă de spectatori.

Mergem la baraj pentru a promova în Liga 1, pentru a învinge Argeșul. Sigur, dacă ne amintim de partida de la Iași (n.r. – din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2), puteam câștiga și cu un scor fluviu și nu am fi promovat direct, depindeam și de celelalte rezultate. Văd meciul de la Iași ca un accident, orice club poate păți așa ceva.

Cei de la Iași nu au avut cea mai bună echipă, însă au jucat lipsit de presiune, au jucat cu multă ambiție în teren. La noi au fost totul altfel, presiunea asupra jucătorilor a fost enormă. Din păcate, au venit greșelile de la primele goluri.

Am toată încredere în Ovidiu Burcă, are toate mijloacele pentru a contracara presiunea pentru partidele importante. A învățat multe după meciul de la Iași, va aplica tot ce trebuie astfel încât jucătorii să joace la nivel maxim cu Argeș.

Atuul nostru este forța grupului, un grup care are obiective comune, jucătorii au înțeles să muncească unul către celelalte. Am arătat asta pe parcursul sezonului, am văzut meciuri și momente în multe partide care amintesc de ,câinii roșii, am văzut jucători care au arătat că își doresc, determinare, capacitate de spirit de sacrificiu.

De ce nu, avem și jucători capabili să facă diferența la nivel individual, printr-o pasă, execuții, ii știm cu toții, avem și individualități. În ce privește statutul de favorită al celor de la Argeș, nu știu dacă pot să spun dacă e așa sau nu, e greu să cuantific șansele noastre”, a declarat Vlad Iacob la Play Sport, conform Radio Dinamo 1948.

Dinamo poate avea susținerea a aproape 30.000 de oameni la turul cu Campionii FC Argeș

Dinamo va miza, potrivit Radio Dinamo 1948, pe o susținere importantă din partea fanilor, urmând să fie pe Arena Națională undeva în jurul a 30.000 de spectatori. Deja, conducerea a luat decizia să deschidă câteva sectoare de la inelul trei al stadionului, la peluză și la tribuna 1.

Vom vrea să deschidem și inele superioare dacă se face sold-out în sectoarele deja deschise. Dacă deschimde inele superioare de la tribuna 2 sau tribuna 2, costurile cu stewarzii cresc foarte mult. Puteam risca să deschidem toată arena, să fim nevoiți să angajăm un număr de 1000 de stewarzi și să avem 20 000 de spectatori concentrați doar în zonele centrale.

Arena Națională de acum două-trei sezoane se închiriază doar integral, nu se mai închiriază doar primul inel. Costurile cu securitatea, cu mentenanța și curățenia diferă”, a mai spus Vlad Iacob.

Ovidiu Burcă are postul sigur la Dinamo!

Ovidiu Burcă va continua la Dinamo și în sezonul următor! Chiar dacă stagiunea nu s-a terminat, ba din contră, echipa urmând să dispute și dubla de baraj, contractul i-a fost prelungit automat, încă de la finalul sezonului regular.

Antrenorul avea în contractul cu Dinamo o clauză clară, anume că acesta se va prelungi automat dacă va reuși să meargă în play-off, lucru care s-a și întâmplat. Dinamo se va lupta pentru promovare, iar noul acord dintre părți este valabil pentru următorii doi ani, până în vara lui 2025.

Încă de la jumătatea lunii martie a fost parafată înțelegerea, iar Vlad Iacob a ținut să readucă în discuție sprijinul pe care îl are Ovidiu Burcă din partea conducerii, pentru modul în care interpretat acest sezon.

Clauza de prelungire a contractului lui Ovidiu a fost activată când clubul a ajuns în play-off. Contractul a fost prelungit când și-a îndeplinit obiectivul de la începutul sezonului, îndeplinit”, a precizat conducătorul.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă