Dinamo a jucat cu gândul la Cătălin Hîldan și a învins Unirea Slobozia. Ovidiu Burcă: ”Am arătat multe din lucrurile pe care căpitanul nostru le arăta pe teren”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2022, 00:24 Liga 2
Dinamo a jucat cu gândul la Cătălin Hîldan și a învins Unirea Slobozia. Ovidiu Burcă: ”Am arătat multe din lucrurile pe care căpitanul nostru le arăta pe teren”

Dinamo a jucat în încheierea etapei a 8-a a Ligii 2 și a obținut un rezultat important, legând pentru prima dată în acest sezon două victorii, chiar dacă în competiții diferite.

A câștigat împotriva unui adversar care are un început bun de sezon, Unirea Slobozia, și se află în continuare pe o poziție de play-off, loc pe care echipa lui Ovidiu Burcă deocamdată încă visează să ajungă acolo.

Ovidiu Burcă, la a doua victorie consecutivă cu Dinamo: ”Lucrurile încep să capete o formă”

La fel ca în jocul din Cupa României, din faza play-off-ului, contra divizionarei secunde Viitorul Pandurii, Alexandru Darius Pop a marcat pentru Dinamo în prima repriză, iar reușita sa s-a dovedit în final decisivă. La fel s-a întâmplat și contra Unirii Slobozia (scor 1-0), în etapa a 8-a a Ligii 2.

Alte similitudini au fost că în ambele jocuri Dinamo a fost dominată în repriza secundă, însă, cu toate acestea, a rezistat și și-a menținut avansul luat în prima parte.

La finalul meciului de la Giurgiu, primul desfășurat acasă departe de Capitală, în urma sancțiunile primite în urma derby-ului cu Steaua, antrenorul Ovidiu Burcă a avut din nou cuvinte de laudă pentru jucătorii săi.

”S-a schimbat puțin atmosfera. Lucrurile încep să capete o formă, exact așa cum îmi doream eu când am venit la Dinamo. Începutul a fost mai greu. Astăzi am avut un adversar care se apără foarte bine, cred că are cea mai bună apărare din Liga 2. În prima repriză am avut reale dificultăți pentru a-i deschide. La un moment dat îi simțeam pe băieți că își pierd răbdarea. A venit acel gol al lui Pop din fază fixă și lucrurile au căpătat o altă turnură.

Au un antrenor bun, au experiență, ne-au pus probleme în minutele de final. Eliminarea lui Roșu a fost importantă. Nu am putut să mai facem presiune sus. Au venit aproape de poarta noastră, dar important e că am arătat tărie de caracter”, a spus Burcă.

  • Dinamo în victoria cu Unirea Slobozia: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Bani (Dudea 86′), Gorka Larrucea, N. Roșu (Iul. Roșu 83′) – Bordușanu, Al. D. Pop, Ghezali (Iglesias 69′). Rezerve neutilizate: Fara – Bena, Iul. Roșu, Țîră, Borcea, A. Șerban, Delciu.

”În această zi tristă pentru Dinamo, am arătat multe din lucrurile pe care căpitanul nostru Cătălin Hîldan le arăta pe teren”

A fost un meci special pentru dinamoviști, care au îmbrăcat un echipament complet negru și inscripționat pe piept cu chipul lui Cătălin Hîldan, tricourile urmând a fi scoase la licitație de DDB. Înainte de start s-a intrat pe teren cu un banner care a adus aminte de ”Unicul Căpitan”, dar s-a ținut și un moment de reculegere în memoria sa, la 22 de ani distanță de la moartea fostului fotbalist.

”Astăzi, ceea ce este cel mai important, în această zi tristă pentru Dinamo, am arătat multe din lucrurile pe care căpitanul nostru Cătălin Hîldan le arăta pe teren: determinare, pasiune, agresivitate. Nu am cedat nicio clipă și lucrurile astea m-au bucurat foarte mult astăzi.

Orice antrenor care ar fi venit aici, mai ales în situația în care am găsit-o eu pe Dinamo, ar fi avut nevoie de timp. Suntem încă departe de ceea ce îmi doresc eu, dar faptul că începem să câştigăm jocuri şi să avem consistenţă, astea sunt lucrurile pe care trebuie să le continuăm”, a declarat Ovidiu Burcă.

(n.r. despre Catalin Hildan) Este un simbol al lui Dinamo, prin tot ceea ce a făcut. Parcă am simțit astăzi că ne-a ajutat de acolo de sus. Am avut discuții cu jucătorii, le-am spus și înainte de meci, și la pauză, și la final că el a lăsat în urma lui niște lucruri pe care noi trebuie să le ducem mai departe. E important și pentru suporteri să vadă la noi determinare și această dorință de a câștiga meciuri”, a mai spus antrenorul echipei Dinamo, care la acest meci a purtat un tricou roșu, inscripționat pe față cu chipul lui Cătălin Hîldan.

Dinamo, la cinci puncte de ultimul loc care duce în play-off

Dinamo are 9 puncte după opt etape, e la egalitate cu FC Brașov, dar nu o devansează la golaveraj, astfel că se află pe locul 15 în Liga 2. Unirea Slobozia, cu 14 puncte, se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off la finalul sezonului regular.

În etapa a 9-a, Dinamo joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare la Minaur Baia Mare (locul 16, 8 puncte).

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 05 Oct. 2022, 00:24 Liga 2
Pe aceeași temă