Dinamo a defilat cu Unirea Dej și a urcat pe 4 în Liga 2. Reacția lui Ovidiu Burcă și analiza partidei următoare: ”Trebuia să câștigăm pentru tot ce înseamnă viitor în play-off”

Andrei PASCU 02 Apr. 2023, 18:57 Liga 2

Dinamo a fost superioară echipei Unirea Dej, în duelul din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, reușind să câștige categoric confruntarea din județul Cluj, scor 3-0. A făcut o primă repriză solidă, dar a profitat și de apărarea dezorganizată a oaspeților, care au făcut multe erori, atât colective, cât și individuale.

Chiar dacă la finalul partidei Ovidiu Burcă a lăudat Unirea Dej și pe Dragoș Militaru, nou-promovata în Liga 2 vara trecută a arătat rău și eșecul putea fi la diferență și mai mare.

Dinamo a învins fără probleme Unirea Dej, în etapa a 2-a a play-off-ului de Liga 2

Dinamo a reușit să se impună, în special, datorită unei prime părți foarte bune, în care a marcat de două ori și a tranșat, într-o oarecare măsură, partida încă din primele 45 de minute, jocul fiind unul solid.

A marcat de două ori în jumătate de oră, prin Gorka Larrucea, în minutul 27, și Daniel Iglesias, în minutul 30, iar scorul final a fost stabilit în urma reușitei aceluiași Iglesias, care a făcut dubla în minutul 77.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Gorka Larrucea, Daniel Iglesias (Dav. Irimia 85′), N. Roșu (Bena 88′), Iul. Roșu (Andr. Florescu 90′), Bani (Borcea 85′) – Ghezali (Al. D. Pop 85′)
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Țîră, Al. Irimia, Andr. Șerban

Ovidiu Burcă, impresiile partidei Unirea Dej – Dinamo: ”E o victorie foarte importantă, îi felicit pe băieți”

Ovidiu Burcă a schimbat strategia în repriza a doua, pentru că gazonul nu a arătat foarte bine și a preferat ca Dinamo să aibă un fotbal direct, fără să apeleze la un joc combinativ, de pase. Deși diferența de pe tabelă și din teren a fost evidentă, Burcă a lăudat Unirea Dej, dar a avut cuvinte frumoase și pentru Dragoș Militaru.

”E o victorie foarte importantă și vreau să îi felicit pe băieți că au abordat meciul bine, pe un teren dificil, cu o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, cu un antrenor de mare perspectivă, pe care îl apreciez mult. Sunt bucuros, era un moment important pentru noi, trebuia să câștigăm azi pentru moralul nostru, pentru tot ce înseamnă viitorul echipei în play-off.

Terenul a îngreunat jocul practicat de noi. Pe un astfel de teren trebuie să ai un joc direct, de aceea în repriza a doua am preferat să menținem presiunea sus. Chiar dacă am pierdut mingea, aș fi preferat să o ținem un pic mai mult, dar una peste alta a fost bine. Am fost echipa mai bună, s-a văzut pe teren.

În play-off sunt echipe care au demonstrat pe parcursul acestui sezon că sunt cele mai bune, după părerea mea, iar toate meciurile sunt tari. Întâlnim echipe foarte bine organizate, cu antrenori care au experiență foarte mare. Noi vrem să ne afirmăm și vrem să ne ridicăm la nivelul competiției și la nivelul acestor antrenori cu experiență”, a spus Ovidiu Burcă, potrivit DigiSport.

Ovidiu Burcă nu consideră capitală partida cu SC Oțelul, deși clasamentul spune altceva

Etapa următoare, a 3-a a play-off-ului, Dinamo va întâlni SC Oțelul, pe teren propriu, pe ”Arcul de Triumf”. Va fi un meci foarte important în contextul primelor două locuri la finalul campionatului, direct promovabile, dar Ovidiu Burcă nu a catalogat confruntarea ca fiind una crucială.

Chiar dacă un eșec cu SC Oțelul ar scădea serios din șansele lui Dinamo pentru o promovare directă, antrenorul poate a făcut afirmația de la finalul partidei de la Dej pentru a nu pune presiune pe jucătorii săi.

Întrebat și de partida cu Steaua, ”principalul” ”câinilor” a afirmat că o ia pas cu pas și va vorbi despre ea abia după duelul cu echipa lui Dorinel Munteanu.

Nu pot să spun că e un meci crucial cu Oțelul, dar e un meci important, contra unei echipe care ne-a bătut în prima parte a campionatului, cu un antrenor foarte bine organizat, cu forță de joc, care în iarnă a transferat jucători importanți la nivelul Ligii 1. Trebuie să ne refacem repede după acest meci și să ajungem la turație maximă la partida cu Galați.

Nu aș vrea să ne gândim la meciul cu Steaua, trebuie să luăm meci cu meci. Pentru noi, oameni din fenomen, jucători, antrenori, trebuie să avem aceeași atitudine, indiferent de adversar. Cu Steaua e o rivalitate istorică, dar mai e până atunci. Mai e un meci cu Oțelul, de care vrem să trecem cu bine”, a mai spus Burcă.

Dinamo, pe 4 în play-off după victoria cu Unirea Dej

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 35 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu două puncte mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat, după această a doua etapă, un loc, fiind și peste Unirea Dej, care a rămas la 32 de puncte, cu câte a terminat sezonul regular.

SC Oțelul, următoarea adversară a lui Dinamo, e pe locul 3, cu 39 de puncte, pe 2 se află Steaua, cu 43 de puncte, iar lider este Poli Iași, cu 44 de puncte.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1600-cca-tupeu-maxim-cu-delegarea-arbitrului-19265311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-e-nasa-celor-de-la-fc-miercurea-ciuc-indiferent-de-antrenor-paul-codrea-optimist-si-in-acelasi-timp-realist-dupa-debutul-cu-succes-pe-banca-alb-violetilor-19265329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-continua-sa-sufere-nu-castiga-nici-cu-csm-slatina-19265312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-rezultat-de-egalitate-cu-unirea-slobozia-19265260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-remiza-cu-metaloglobus-19265240

Andrei PASCU 02 Apr. 2023, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă