Dezlegare la… goluri, la Viitorul Pandurii! Cristian Lupuț știe ce-i lipsește echipei sale pentru a nu mai scoate mingea din propria poartă atât de des și respiră ușurat după victoria cu Reșița: ”Am risipit suspiciunile care planau”

Mircea OGLINDOIU 25 Apr. 2021, 21:01 Liga 2
Dezlegare la... goluri, la Viitorul Pandurii! Cristian Lupuț știe ce-i lipsește echipei sale pentru a nu mai scoate mingea din propria poartă atât de des și respiră ușurat după victoria cu Reșița: ”Am risipit suspiciunile care planau”

Dacă în 2021, în cele cinci jocuri din sezonul regular, a avut golaveraj 6-6, Viitorul Pandurii s-a înfrățit cu golurile în play-out-ul Ligii 2. Atât cele marcate, cât și cele primite.

Drept dovadă și rezultatul partidei cu CSM Reșița, scor 4-3 în această după-amiază, în etapa a 5-a, rezultat în urmă căruia echipa gorjeană a acumulat 38 de puncte (32 din sezonul regular), golaveraj 13-14 în cele cinci jocuri disputate în play-out.

Viitorul Pandurii, condusă, egalată de două ori, dar învingătoare cu CSM Reșița

Partida de astăzi, de la Târgu Jiu, a fost una presărată cu 7 goluri. Sarabanda au deschis-o bănățenii, în minutul 20, când Nini Popescu a înscris cu un șut puternic, din 8 metri ușor lateral stânga, mingea fiind atinsă și de portarul Bogdan Moga, înainte să intre în plasă. Mihai Lixandru a egalat, după 8 minute, cu latul, din 7 metri, după cornerul executat, de pe partea dreaptă de atac, de Darius Buia. În minutul 31, Buia a trimis un șut-centrare, din lovitură liberă, de pe partea dreaptă, iar balonul, ușor-deviat fundașul Sina, care îi schimbat traiectoria, l-a păcălit pe portarul Cobrea. Dumitraș a avut șansa egalării în minutul 43, dar “torpila” acestuia, de la peste 25 de metri, a lovit transversala și a revenit în teren.

La 8 minute de la reluarea părții secunde, Nini Popescu a egalat cu un șut din 15 metri, în dreapta portarului, care, din nou, a deviat balonul, înainte ca acesta să intre în plasă. În minutul 56, Darius Buia a izbutit și el ”dubla”, cu un șut din unghi, la coltul lung, în stânga portarului. A fost al treilea șut pe spațiul porții izbutit de gazde și al treilea gol! CSM Reșița a mai egalat o dată, în minutul 66, când mingea șutată din dreapta de Nini Popescu a fost respinsă în față de portarul Moga, Alexandru Dulca a recuperat balonul și a trimis, din 12 metri central, mingea lângă bara din stânga.

Bănățenii n-au știut să gestioneze finalul jocului, iar, pe contraatac, Daniel Paraschiv a înscris cu capul, din 7 metri, din centrarea lui Lixandru, în minutul 90+1.

S-a încheiat 4-3 pentru Viitorul Pandurii, care a complicat și mai mult situația echipei CSM Reșița, aflată pe loc de baraj pentru menținerea în Liga 2!

Casele de pariuri anticipau însă o victorie a oaspeților, care au avut o cotă de doar 1,7, iar gazdele, deși aveau 10 puncte avans față de CSM Reșița, erau creditate cu 4,7 pentru un succes!

Prima victorie acasă din play-out pentru Viitorul Pandurii: ”Sunt mulțumit că jucătorii s-au autodepășit”

La finalul partidei, antrenorul echipei gorjene, Cristian Lupuț, și-a felicitat jucătorii pentru prima victorie din play-out la Târgu Jiu, unde pierduseră precedentele partide cu SCM Gloria Buzău (2-4) și Petrolul (1-3).

”Eu tratez fiecare meci la victorie. Azi am demonstrat acest lucru, în pofida tuturor suspiciunilor care planau asupra acestui meci. Sunt mulțumit că jucătorii s-au autodepășit. Țin să-i felicit pentru atitudine și pentru că au avut reacție, fiindcă am reușit mereu să revenim după ce am primit gol. Asta înseamnă că spiritul echipei încă nu a dispărut. Avem însă probleme în defensivă, știam că va fi greu fără Oros (n.r. – în continuare accidentat). În vară, primordial e întărirea apărării.

Până atunci, mai avem un joc în campionat, la Chiajna, pe care, de-asemenea vreau să-l câștigăm. Urmează apoi returul din semifinala cu Universitatea. Vreau să ne ridicăm la nivelul Craiovei și să demonstrăm că nu întâmplător am ajuns aici. Am pierdut în tur cu 3-0, dar vom aborda altfel jocul de la Târgu Jiu, fiindcă nu mai avem ce pierde”, a declarat antrenorul Lupuț.

După acest succes, Viitorul Pandurii s-a apropiat la un punct de liderul Grupei B a play-out-ului, Petrolul, care a remizat la Slobozia, scor 1-1 cu Unirea.

Gorjenii vor juca vineri, de la ora 11:00, la Concordia Chiajna, în etapa a 6-a, iar în ultima etapă din play-out vor sta.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-pierde-in-prelungiri-la-viitorul-pandurii-dar-adrian-fabul-nu-pare-prea-ingrijorat-indiferent-de-rezultatul-de-la-targu-jiu-tot-trebuia-sa-nu-pierdem-la-slobozia-19181555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-cu-miza-in-play-out-ul-ligii-2-viitorul-pandurii-csm-resita-incepe-la-ora-1200-unirea-slobozia-petrolul-are-startul-la-ora-1230-19181457

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-in-play-out-de-la-ora-1100-se-joaca-la-targu-jiu-cluj-si-slatina-in-play-off-asu-poli-o-intalneste-pe-fk-csikszereda-de-la-ora-1230-19181127

Mircea OGLINDOIU 25 Apr. 2021, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă