Dinamo a plecat de la Iași cu probleme în plus. Patru jucători, incerți pentru barajul cu Campionii FC Argeș. Vlad Iacob e îngrijorat: ”Să vedem dacă pot fi recuperați”

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2023, 14:05 Liga 2
Dinamo a plecat de la Iași cu probleme în plus. Patru jucători, incerți pentru barajul cu Campionii FC Argeș. Vlad Iacob e îngrijorat: ”Să vedem dacă pot fi recuperați”

Dinamo a ratat promovarea directă în SuperLiga României în urma partidei cu Poli Iași, după etape bune în play-off-ul Ligii 2. Când avea cea mai mare nevoie de victorie a pierdut în Moldova, dar e adevărat că nici rezultatul partidei de la Galați, dintre SC Oțelul și Unirea Dej, nu a ajutat-o.

Dezamăgire la Dinamo după ce s-a ratat promovarea directă. Vlad Iacob, supărat din cauza greșelilor

Vlad Iacob, administratorul special al clubului Dinamo, este dezamăgit de faptul că echipa pe care o reprezintă e nevoită să treacă printr-un baraj cu Campionii FC Argeș pentru a afla dacă va evolua sau nu, din sezonul următor, în SuperLiga României.

Dinamo a făcut multe greșeli în partida cu Poli Iași, poate din cauza presiunii, deși moldovenii au jucat cu mai mulți jucători care nu au fost neapărat titulari până ce nu și-au asigurat promovarea directă. O altă problemă cu care se confruntă Dinamo după jocul cu ieșenii e legată de accidentări.

Dinamo, patru jucători incerți înaintea barajului cu Campionii FC Argeș

Răzvan Patriche, Quentin Bena, Ahmed Bani și Nelut Roșu sunt incerți pentru partidele cu Campionii FC Argeș, conform Radio Dinamo 1948. Situația lor este necunoscută până la acest moment, urmând să efectueze teste medicale detaliate.

Oricum, Ahmed Bani nu va juca sigur în tur, indiferent de gravitatea problemei medicale, pentru că e suspendat din cauza cartonașelor galbene acumulate până acum.

Supărat pe greșelile comise și pe faptul că am ratat această șansă. Nu ne-ar fi ajutat oricum rezultatul de la Galați, dar sunt și mai supărat pe faptul că avem trei accidentări (n.r. – sunt patru accidentați), dintre care două la nivelul fundașilor.

Să vedem dacă ei pot fi recuperați în timp util și să ne putem prezenta la baraj în efectiv complet. N-are rost să judecăm jocul echipei după un singur meci. Avem șanse. Dacă jucăm bine la baraj, da (n.r. – dacă Dinamo poate ajunge în Liga 1)”, a spus Vlad Iacob, conform sport.ro.

Dinamo va fi gazdă în turul barajului cu Campionii FC Argeș

În ceea ce privește echipele care vor juca în barajul pentru menținerea-promovarea în prima ligă, acolo va merge, așadar, pe lângă Dinamo, și Gloria Buzău, care nu a avut șanse în Ghencea, cu Steaua, scor 2-4.

Referitor la situația ”câinilor” în meciul din Moldova, cu Poli Iași, ei s-au stins încă din start, pentru că portarul Dujmovic a făcut o gafă incredibilă în minutul 9 și Robert Ion, pe fază, a deschis scorul. S-a făcut 2-0 cinci minute mai târziu, când a punctat același Robert Ion, dar Dinamo reușea să revină până la pauză, în minutul 23, în urma reușitei lui Lamine Ghezali.

Poate surprinzător ținând cont de faptul că Poli Iași e promovată de etape bune în SuperLigă, echipa lui Leontin Grozavu nu a redus din turații în repriza secundă și a marcat de alte două ori, prin Alexandru Musi, care a reușit dubla în minutele 49 și 81.

Luni s-a stabilit și ordinea meciurilor de baraj, care le pot duce pe Dinamo și Gloria Buzău în prima divizie. Vor fi gazde în prima manșă. ”Câinii” vor întâlni Campionii FC Argeș, acasă, la 28 mai, dată la care va avea loc și turul dintre formația lui Adrian Mihalcea și UTA.

Retururile vor avea loc o săptămână mai târziu, sâmbătă, 3 iunie.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

 

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2023, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă