Derby-ul FCSB – CFR Cluj se va juca pe Stadionul Municipal Buzău! Meciul se va disputa, foarte probabil, cu titlul pe masă

Andrei PASCU 11 May. 2022, 16:25 Liga 2
Derby-ul FCSB – CFR Cluj se va juca pe Stadionul Municipal Buzău! Meciul se va disputa, foarte probabil, cu titlul pe masă

Stadionul Municipal Buzău, arena pe care joacă meciurile de pe teren propriu divizionara a doua FC Buzău, va găzdui confruntarea dintre FCSB și CFR Cluj, din ultima rundă a play-off-ului Ligii 1. Derby-ul se va disputa, în foarte mare măsură, cu titlul pe masă.

Derby-ul FCSB – CFR Cluj se joacă la Buzău!

FCSB nu poate folosi Arena Națională la data la care este programat meciul cu CFR Cluj, pentru că pe cel mai mare stadion al României va avea loc un festival de muzică electronică, Saga. Oficialii FCSB-ului au tot căutat variante, Arcul de Triumf, Stadionul Steaua și așa mai departe, dar în cele din urmă au luat decizia să joace confruntarea cu CFR Cluj, de sămbătă, 21 mai, la Buzău.

Poate că în această alegere a contat și faptul că orașul Buzău este, teoretic, unul preponderent cu fani ai FCSB-ului. Anunțul a fost făcut de Mihai Stoica pe contul personal de Facebook.

Eforturile tuturor celor care ne-au alungat din nou, probabil zâmbind, din București au fost încununate de succes. Prin urmare, meciul în care sperăm să jucăm pentru titlu se va disputa la Buzău, acolo unde mereu am fost primiți cu brațele deschise.

Ce nu înțeleg factorii ăștia de decizie este faptul că românii empatizează enorm cu cei nedreptățiți.

Ei vor pierde la alegeri, noi vom câștiga suporteri.

P.S. Până atunci trebuie să câștigăm sâmbătă la despărțirea temporară de stadionul unde 55.000 locuri ar fi fost insuficiente pentru steliști. În anumite condiții”, a scris oficialul FCSB-ului pe site-ul de socializare.

FCSB a mai jucat la Buzău, chiar în acest sezon

Nu e prima dată când FCSB joacă la Buzău. Și în trecut, când nu a putut evolua pe Arena Națională, vicecampioana României a ales stadionul echipei FC Buzău. Chiar în acest sezon, în runda a 12-a a campionatului regular din Liga 1, FCSB a disputat confruntarea cu CS Mioveni tot la Buzău. La momentul respectiv, stadionul de la București se afla în aceeași situație, organiza o competiție de jocuri video.

Până la ”finala” FCSB – CFR Cluj, cele două mai au de disputat câte un meci fiecare. FCSB, acum pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, cu 52 de puncte, va evolua pe terenul Voluntariului, în timp ce liderul CFR Cluj, care are 54 de puncte, va juca acasă, cu Universitatea Craiova.

Stadionul Municipal Buzău are doar 13.400 de locuri

Abia apoi se vor întâlni FCSB și CFR Cluj în meci direct, la Buzău, în duelul care poate fi decisiv în desemnarea campioanei României din acest sezon. Oricum, cu siguranță arena din Buzău va fi plină la ora derby-ului, mai ales că nu are o capacitate demnă de miza și contextul în care se joacă acest meci. Stadionul Municipal Buzău are puțin peste 13.000 de locuri.

 

 

 

 

Andrei PASCU 11 May. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă