Robert Ilyeș, impresionat de ”baricada” lui Adrian Mihalcea: ”Pentru mine e surprinzător.” Analiza partidei Unirea Slobozia – FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 01 Mar. 2024, 14:34 Liga 2
Robert Ilyeș, impresionat de ”baricada” lui Adrian Mihalcea: ”Pentru mine e surprinzător.” Analiza partidei Unirea Slobozia – FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc are un start de an (2-1 contra CFC Argeș pe teren propriu) care îi permite să spere la calificarea în play-off-ul din Liga 2. De altfel, ultimele rezultate din campionat, luând în calcul și finalul de 2023, au făcut ca echipa să fie acum la egalitate cu locul 6, ACSM Ceahlăul.

Urmează, în a doua rundă din 2024, a 17-a a sezonului regular, un duel pe teren străin, contra Unirea Slobozia, locul 3 în Liga 2. Întâlnirea va fi în format live-text pe Liga2.ro, sâmbătă, de la ora 11:30.

Deplasare grea pentru FK Miercurea Ciuc, la Unirea Slobozia

Așa cum a tot accentuat în ultima perioadă, Robert Ilyeș este concentrat doar pe play-off, vorbind acum, înainte de prima deplasare din acest an, despre faptul că duelul va fi unul dificil, chiar dacă Unirea Slobozia a obținut matematic biletele pentru grupa pentru promovare și are asigurat cel puțin barajul pentru accederea în prima divizie.

Ilyeș este hotărât să-și ducă echipa în play-off-ul Ligii 2. A recunoscut că pentru îndeplinirea obiectivului este nevoie de obținerea a cel puțin 10 puncte din 12 posibile în 2024, în ultimele runde din prima parte a sezonului, iar prima a fost obținută, în runda trecută, contra Campionii FC Argeș.

Antrenorul a remarcat apărarea pe care o are Unirea Slobozia, care până acum, în 16 meciuri, a primit doar șase goluri. Un detaliu care l-a făcut pe Ilyeș să se declare impresionat de ”baricada” lui Adrian Mihalcea.

FK Miercurea Ciuc speră cu șanse mari la play-off-ul Ligii 2

Înainte de reluarea campionatului, gruparea din Miercurea Ciuc ocupa locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, iar acum e pe 7, la egalitate cu poziția a 6-a.

N-am avut prea mult timp de odihnă, pentru că deja ne-am antrenat a doua zi (n.r. – după partida cu CFC Argeș). Se știe că imediat după meci, dacă nu trec cel puțin 48 de ore, nu este recomandat efortul. Am exersat mai ales fazele de tranziție, ne-am ocupat mai mult de tactică, însă sunt convins că până la ora meciului băieții vor fi în ordine și fizic, și astfel vom avea energia necesară pentru a evolua bine.

(N.r. – Va fi diferit meciul dat fiind faptul că Unirea Slobozia e matematic în play-off?) Nu cred că faptul că ei și-au atins primul obiectiv și sunt în play-off va influența în vreun fel evoluția lor. Se știe că își doresc să promoveze. De această dată jucăm cu o echipă care și-a dovedit valoarea și este pe locul 3.

Slobozia se află, pentru moment, cel mai aproape de promovare și mai este un aspect important, a demonstrat că are cea mai bună defensivă. Pentru mine este surprinzător că în 16 meciuri de campionat a primit doar șase goluri.

Sunt convins că va fi greu să le găsim breșe în apărare și să avem ocazii din care să reușim să marcăm, deoarece pentru a putea obține victoria împotriva unei echipe cu o asemenea defensivă e nevoie de goluri”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă.

Unirea Slobozia și FK Miercurea Ciuc, despărțite de nouă puncte

Așadar, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în clasamentul de Liga 2, cu 25 puncte, în urma a șapte victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 15 goluri marcate și 13 primite. Are un ecart de două puncte față de locul 8, CSM Reșița, și, după cum spuneam, începe runda a 17-a la egalitate cu locul 6, ACSM Ceahlăul.

În același timp, ciucanii sunt la nouă puncte de următoarea adversară, Unirea Slobozia. După partida cu ialomițenii, elevii lui Robert Ilyeș le vor mai întâlni pe ACSM Ceahlăul (acasă) și pe CSC Dumbrăvița (deplasare) în sezonul regular.

Conferința de presă susținută de Robert Ilyeș și de jucătorul Richard Jelena

https://www.youtube.com/watch?v=7IB3EXANDuw

 

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-reactie-dupa-calificarea-in-play-off-ul-ligii-2-19301090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-joaca-acasa-cu-csc-dumbravita-in-etapa-17-a-ligii-2-19301155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratiile-lui-eugen-neagoe-inainte-de-cfc-arges-progresul-spartac-19301152

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-ajutor-financiar-important-din-partea-cl-baia-mare-19301144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-contra-csc-selimbar-pentru-cs-mioveni-19301127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-achizitie-din-liga-3-19301118

Andrei PASCU 01 Mar. 2024, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă